Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nobel Ödüllü Ekonomist: ”Kripto Para Birimlerini ‘Kapatmamız’ Gerektiğini Düşünüyorum”

6 Mayıs tarihinde CNBC tarafından yayınlanan bir videoya göre, ünlü Amerikalı ekonomist ve Nobel Ödülü sahibi Joseph Stiglitz, kripto para birimlerine karşı oldukça sert bir tutuma sahip.

Stiglitz konu hakkında yaptığı açıklamalarında Bitcoin gibi kripto para birimlerinin çok büyük sıkıntılar doğurduğunu ve bunların ”kapatılması, bitirilmesi” gerektiğini ifade etti.

”Ben aslında kripto para birimlerini bitirmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

Stiglitz’e göre kripto para birimleri şeffaflık konusunda yaşanan eksiklik nedeniyle daha verimli bir küresel ekonomi yaratmanın en ideal yolu değil. Kripto para birimlerini ”şeffaf bir platformdan, karanlık bir platforma” aktarım yaparak kara para aklamak gibi yasa dışı finansal eylemlerle ilişkilendiren ünlü ekonomist, bunların kökten çözülmesi gerektiğini ima etti.

Böyle bir para biriminin, iyi bir para birimi olma açısından hiçbir avantaja veya özelliğe sahip olmadığını, bunun yerine ABD dolarının bütün iyi özellikleri barındırdığını vurgulayan Stiglitz, bir insanın neden kripto para birimi kullanabileceğini anlayamadığını da aktardı.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine karşı olumsuz ifadelerde bulunan tanınmış isim, şeffaf bir finansal sistemi temsil edecek elektronik para sistemini ise savundu. Stiglitz’e göre insanların ne harcadığını gerçek zamanlı gösteren şeffaf bir mekanizma bütün küresel para sorunlarını çözüme kavuşturabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • Joshephsavar
    Posted 06 Mayıs 2019 - 19:03 19:03

    Bitcoin fiyatında olumsuz bir etki yaratacağını düşünmesi yada düşündürülmesi Nobel ödülünü iade etmesi gerektiğine işaret.

  • mali
    Posted 06 Mayıs 2019 - 18:43 18:43

    he he

Leave a comment