Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook, Gizli Projesi Üzerinde Çalışabilmek İçin ”Libra” Ticari Markasını Aldı!

Sosyal medya devi Facebook, The Block tarafından 3 Mayıs tarihinde aktarılan bir bilgiye göre kendi gizli kripto para projesi üzerinde çalışmayı sürdürebilmek için ”Libra” projesinin ticari haklarını satın aldı.

The Block konuyla yakından ilgili bir kaynağın, Facebook’un kendi kripto para birimini geliştirmesi için görüşmeler yaptığını ve projenin kod adı ile ürün adının Libra olduğunu doğruladığını aktardı. Dahası, ABD Ticari Marka ve Patent Ofisi tarafından aktarılan resmi evrağa göre Libra’nın ticari marka hakları resmen Facebook tarafından 2018 yılının Haziran ayında satın alınmış.

Facebook bunu satın almak için JLV isimli bir şirket ismini kullansa da, şirketin adresi ile Facebook’un ana merkezinin adresi örtüşmekte. Söz konusu belgeye ve habere göre daha önce bu marka hakkını elinde bulunduran Libra isimli bir vergi şirketi, daha sonra adını Lukka olarak değiştirdi. Facebook bütün bunlara ek olarak piyasaya süreceği söylenilen stabil kripto para birimi için 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olarak anılmakta.

Facebook tarafından henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da, kazan kaynamayı sürdürüyor ve bütün bunların sonunda sosyal medya devinin kripto para sektörü ile ilgili bir atılım yapması oldukça muhtemel.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment