Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrika’nın Geleceğini Blockchain Gibi Teknolojiler Şekillendirecek

David Okwii adlı bir teknoloji uzmanı, Afrika’nın geleceğini şekillendirecek olan teknolojiler arasında yapay zeka, Blockchain ve 5G gibi şeylerin yer aldığını düşünüyor.

Afrika‘nın belli başlı ülkelerinden hükümetler geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde Blockchain ile ilgili çeşitli araştırmalar yapmaya başladılar. Söz konusu hükümetler bu teknolojinin ülkelerindeki belli başlı sorunları çözmek için kullanılabileceğini ve bölgedeki fintech sektörünü kalkındırabileceğini düşünüyorlar.

Kenya gibi ülkelerde Blockchain teknolojisinin yoğun bir ilgi çektiğini, bu bölgenin önde gelen isimlerinin Blockchain tabanlı projelere katkı sağladıklarını görüyoruz. David Okwii adlı bir teknoloji uzmanına göre bu gibi gelişmeler Afrika’nın geleceği için büyük önem taşıyor.

Okwii’ye göre Afrika’nın pek çok ülkesindeki vatandaşlar geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde teknolojiyle çok daha yakından ilgilenmeye, teknolojiyi çok daha kapsamlı bir şekilde araştırmaya başladılar. Afrika ülkelerindeki teknoloji merakının gitgide artış gösterdiğini söyleyen Okwii, kıtanın geleceğinin büyük bir kısmının teknolojik gelişmelere göre şekilleneceğini düşünüyor.

Afrika’da özellikle mobil teknolojilerin ilgi gördüğünü belirten Okwii kıta genelindeki vatandaşların diğer teknolojilerle de ilgilenmeye başladıklarını vurguluyor. Okwii’ye göre Blockchain, yapay zeka ve 5G gibi teknolojilerin Afrika’da daha verimli bir şekilde tanıtılması kıta genelindeki vatandaşlara iyi bir gelecek sunabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment