Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyoner Rapçi Lil Pump’dan Bitcoin Hamlesi!

Son günlerde dünyanın en ünlü rap  şarkıcılarından birisi haline gelen Lil Pump, Bitcoin ödemelerini kabul eden en güncel kişilerden birisi oldu. Hit şarkısı Gucci Gang ile üne kavuşan Lil Pump, kendi çevrimiçi ürün mağazası olan Unhappy.com içerisinde artık Bitcoin ile ödemelere imkan sunacak. Sitede şarkıcı ile ilgili t-shirt’lerin yanı sıra çeşitli aksesuarlar da yer almakta.

Unhappy.com internet sitesinden Bitcoin ile alışveriş yapmak için aracı kurum olarak OpenNode kullanılıyor ve isteyenler burada Lightning Network’u seçebilmekteler. Uygulama daha sonra bir QR kodu oluşturuyor ve müşterilerin bundan sonra tek yapması gereken QR kodunu ilgili cüzdana veya uygulamaya okutup ödemeyi onaylamak. Sitede Bitcoin’in yanı sıra PayPal, Venmo ve buna benzer birçok ekstra ödeme yöntemi mevcut.

Lil Pump’ın kendi internet sitesinde Bitcoin ile ödeme almaya başlaması piyasa için çok büyük bir öneme sahip olmasa da, gelinen nokta açısından oldukça önemli bir nokta olarak görülebilir. Kripto para birimleri ilk piyasaya çıktıklarında sadece yasa dışı eylemler için kullanılan varlıklar olarak görülürken, şimdilerde Lil Pump gibi kişilerin yanı sıra Fidelity, ICE ve hatta Ohio eyaletinde vergi için bile kullanılabilmekteler.

Bunun yanı sıra Lil Pump Bitcoin ile ödeme kabul eden ilk rap sanatçısı değil ve dünyanın en popüler rapçilerinden birisi olan 50 CENT, zamanında BTC karşılığında sattığı albümünde 700’ün üzerinde Bitcoin’e ulaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment