Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Malezya’daki Blockchain Programını Destekliyor

Çin Hükümeti, Malezya’daki bir şehrin Blockchain şehrine dönüştürülmesi için başlatılan projeyi destekliyor.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Çin Hükümeti, Malezya’daki bir şehri dijitalleştirmek ve Blockchain teknolojisiyle buluşturmak isteyen iki şirketi desteklemeye başladı.

İnşaat şirketlerinden China Wuyi ve yatırım şirketlerinden SWT International Sdn Bhd, Çin Hükümetinin de desteğini alarak Maezya’daki Melaka adlı şehri bir Blockchain şehri yapmak istiyorlar. Konu hakkında yayınlanan basın duyurusuna göre bu iki şirket söz konusu amaç doğrultusunda yaklaşık 120 milyon dolar değerinde yatırım toplamayı planlıyor.

Şu ana dek yapılan açıklamalara göre bu iki şirketin hedefleri arasında şehirdeki tüm altyapıyı Blockchain teknolojisiyle desteklemek gibi şeyler var. Şirketler ayrıca DMI adlı bir koin geliştirmeyi, bu koini başlıca idari süreçlerde kullanmayı planlıyorlar. Ayrıca şehirde kurulacak bir borsa, şehri ziyaret eden turistlere ellerindeki itibari parayı DMI koine dönüştürme imkanı sunacak.

Çin Pasifik bölgesindeki bu gibi projeleri geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde ciddi anlamda desteklemeye başladı. Öyle ki hükümet, bu zaman zarfında Papua Yeni Gine gibi ülkelere toplamda 6 milyar dolarlık borç verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment