Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturya Dijital Para Şirketlerine Yardım Eli Uzatıyor

Avusturya Maliye Bakanlığı, ülkedeki fintech sektörünün ne şekilde etkileneceğini görmek için birkaç yeni düzenleme hazırlamayı ve bunları bir süreliğine teste tabii tutmayı düşünüyor.

Ülkedeki Maliye Bakanı Hartwig Loeger geçtiğimiz günlerde Fintech Danışmanlık Konseyi’nde bazı açıklamalar yaptı. Bakan Loeger’in açıklamalarına göre Maliye Bakanlığı ülkedeki “finans piyasalarını ve dijitalleşmiş finans hizmetlerini” geliştirebilmek için yeni adımlar atmak istiyor.

Fintech sektöründeki şirketlerin yasal düzenleme açısından çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Bakan Loeger, başlıca amaçlarından birinin; aralarında ilk dijital para (ICO) ve dijital para şirketlerinin de bulunduğu fintech şirketlerine yardımcı olmak olduğunu söyledi. Maliye Bakanlığı’nda görev alan Hubert Fuchs konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Fintech sektöründeki bazı şirketler, kendilerini ilgilendiren tüm yasal düzenlemelerini detaylı bir şekilde inceleyemiyorlar. Bu şirketlerin büyük bir kısmı bununla uğraşmak istemeyip iş modelini değiştirmeye karar veriyor. Bunu önlemek için yeni adımlar atmak istiyoruz.”

Avusturya’daki yetkililer bu sorunu çözebilmek için yeni düzenlemeler hazırlamayı ve bunları deneme sürecine sokmayı düşünüyorlar. Bu süreç boyunca ülkedeki fintech şirketleri yetkililerin gözetimi altında -mevcut düzenlemelere bağlı kalma zorunluluğu olmadan- hareket edebilecekler. Yetkililer daha sonra bu şirketlerin performanslarını değerlendirecek ve mevcut düzenlemelerde buna göre değişiklikler yapacaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment