Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 5 Bin 300 Doların Altına Düştü

(27 Nisan 2019) Kripto para piyasası bu cumartesi sabahında kısmen dengeli bir performans sergiliyor gibi görünüyor. Bitcoin düşüş yaşıyor olsa da Ethereum ve Litecoin gibi bazı koinlerin artış halinde olduklarını görüyoruz.

Bitcoin

Piyasanın en büyük koini olan Bitcoin geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde kayda değer bir çıkış yakalamış; önce 5 bin, daha sonra 5 bin 500 dolar barajlarını aşmayı başarmıştı.

Coinmarketcap verilerine baktığımızda ise Bitcoin’in son günlerde bir düşüş sürecine girdiğini görüyoruz. Son yirmi dört saat içerisinde yüzde 0.39 gibi küçük çaplı bir düşüş yaşayan Bitcoin an itibariyle 5 bin 270 dolar gibi bir fiyata sahip.

Hacim bakımından 14.5 milyar dolarlık bir ticari değere ulaşan Bitcoin’in piyasa değeri ise 93 milyar dolar düzeyinde seyrediyor. Bitcoin geçtiğimiz günlerde 100 milyar dolar seviyesine kadar ulaşmış ancak daha sonra gerilemeye başlamıştı.

Ethereum

Ethereum Bitcoin’in aksine düşüş değil artış yaşıyor. Ancak bu artışın pek büyük çaplı olmadığını söylemek mümkün.

Son yirmi dört saat içerisinde 6.3 milyar dolarlık ticaret hacmi gören Ethereum yüzde 0.92 oranında artış yaşayarak 157 dolar seviyesine ulaştı.

Ethereum da Bitcoin gibi geçtiğimiz haftalarda iyi bir çıkış yakalamış ve 170 dolar barajını aşmayı başarmıştı. Etherum an itibariyle artış yaşıyor olsa da geçtiğimiz günlere kıyasla daha kötü bir durumda olduğunu söyleyebiliriz.

Genel Bakış

Bunların yanı sıra XRP’ye baktığımızda yüzde 2.07 oranında bir artış görüyoruz. Fiyat olarak 0.29 dolar seviyesinde seyreden XRP’nin piyasa değeri ise 12 milyar dolar düzeyinde.

Bitcoin Cash, Litecoin ve EOS gibi kripto paraların performanslarını ise şöyle sıralayabilliriz:

  • Bitcoin Cash (-%1.30): 264$
  • Litecoin (%0.53): 72.88$
  • EOS (%1.67): 4.74$
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment