Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FedEX: Uluslararası Taşımacılıkta Blockchain Kullanılmalı

FedEX CIO’su Rob Carter, uluslararası taşımacılık sektöründeki Blockchain kullanımının belli başlı standartlara oturtulması gerektiğini düşünüyor. Carter’ın görüşlerine göre Blockchain bu sayede oldukça geniş kitleler tarafından kullanılmaya başlayabilir.

Sektörünün en büyük isimlerinden biri olarak gösterilen FedEX’in CIO’su Rob Carter geçtiğimiz günlerde bir Blockchain etkinliğine katıldı ve bu teknolojinin taşımacılık sektöründeki potansiyelinden bahsetti.

Özellikle uluslararası taşımacılık işlemlerinde çok fazla evrak işi olduğunu, bu durumun sektördeki şirketleri ciddi anlamda zorladığını vurgulayan Carter, bu evrak işlerini halletmenin zaman zaman paketi taşımaktan daha zor olabildiğini söylüyor.

Uluslararası taşımacılık sektörünün yıllardır evrak işiyle yürütüldüğünü söyleyen Carter, Blockchain gibi teknolojilerin bu durumu değiştirebileceğine inanıyor. Blockchain sayesinde pek çok verinin dijital ortama aktarılabileceğini ve gerçek zamanlı olarak takip edilebileceğini söyleyen Carter, Blockchain’in bu bağlamda epey avantajlı olacağı görüşünde.

Carter’a göre Blockchain gibi faydalı bir teknolojinin sektör genelinde kullanılması için öncelikle hükümet müdahalesi gerekiyor. Blockchain kullanımının yasal anlamda düzenlenebileceğini, sektöre belli başlı standartlar getirilebileceğini söyleyen Carter; tüm bunların Blockchain’i meşrulaştıracağına inanıyor.

Buna benzer bir yorumu FedEx Logistics CEO’su Richard Smith de yapmıştı. Günümüzde hükümetlerin Blockchain ile ilgili en büyük endişelerinin bu teknolojinin yaygın bir şekilde kullanmıyor olması olduğunu söyleyen Smith şu yorumu yapmıştı:

“Hükümet sizsiniz. Bu teknolojinin yaygın bir şekilde kullanılmasını siz sağlayabilirsiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment