Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın Dev Holdingi SBI’nin CEO’su, Ripple Labs’a Geçiş Yaptı!

26 Nisan tarihinde aktarılan yeni bir habere göre, Japonya’nın en büyük finansal kurumlarından birisi olan SBI Holdings‘in CEO’su Yoshitaka Kitao, Ripple Labs‘a yönetici olarak atandı.

Daha önce birkaç haberde de gündeme geldiği üzere, SBI Holdings kurumu blockchain firması Ripple’ın en büyük ve en aktif ortaklarından birisi. SBI Ripple Asya isimli ortaklık 2016 yılında Asya finansal piyasalarında XRP kullanımını arttırmak amacıyla kurulmuştu.

SBI’nin yaptığı resmi açıklamada Kitao’nun Ripple’a yönetici olarak atanmasının, ”Japonya ve Asya içerisindeki blockchain ve dijital varlık kullanımını arttırmak ve finansal hizmetleri üst düzey müşteri yararı ışığında geliştirmek” amacını taşıdığı vurgulandı.

SBI ve Ripple 2018 yılının Ekim ayında MoneyTap isimli tüketici odaklı ve XRP tabanlı bir ödeme uygulaması piyasaya sürmüşlerdi. Uygulama temel olarak Ripple’ın blockchain çözümü xCurrent’i kullanmakta ve yerel bankaların birbirleri arasında yaptıkları para transferlerini neredeyse anlık olarak gerçekleştirmekte.

MoneyTap ilk piyasaya çıkmasından sonra 61 Japon bankasının katılımına ev sahipliği yaptı ki bunların toplamı Japonya’daki bankacılık varlıklarının %80’ini oluşturmakta. Kitao’nun ortak firma Ripple bünyesine yönetici olarak atanması, iki kurum arasındaki iş birliğini inanılmaz bir seviyeye taşıyabilir. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıllarda aralarında yasal bir anlaşmazlık bulunan R3 ve Ripple’ın Kitao’nun çabaları ile anlaşmaya vardıkları vurgulanmıştı. Kitao o tarihlerde yaptığı açıklamada hem R3 hem de Ripple firmalarının ortak olmasının ve beraber çalışmasının sektörün yararına olacağını ifade etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment