Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’in Hacklenen Bitcoin’leri 2016 Yılından Sonra İlk Defa Harekete Geçti!

2016 yılının yaz döneminde hacklenen Bitfinex kripto para borsası, o tarihlerdeki birim fiyata göre toplamda 73 milyon dolarlık vurgun yemiş ve 300 BTC kayıplara karışmıştı. Olay sonrası kripto para piyasası ciddi bir düşüş dönemine girdi ve Bitcoin fiyatı bir anda yüzde 20 gibi sert bir gerileme yaşadı.

2016 yılındaki menfur olaydan beri hackerların BTC’lerini aktardıkları cüzdanda hiçbir işlem olmamıştı ki bir Reddit kullanıcısının dikkati bunun değiştiğini ortaya koydu. 25 Nisan tarihinde Bitfinex hacklenmesi ile bağlantılı cüzdanlardan  toplamda 550 Bitcoin başka cüzdanlara aktarıldı.

Görünüşe göre çalınan BTC’lere ek olarak 250 BTC daha toplamda 13 yeni adrese gönderildi ve kripto paraların gönderildiği cüzdanlar da yeni kullanıma açılmış cüzdanlar olarak gözükmekte. Zamanında Bitfinex kripto para borsasından hacklenen BTC’lerin basın saatine göre toplam değeri 1.590 milyar dolar seviyelerinde.

Bitfinex o tarihlerde hacklenen birçok Bitcoin’i geri elde etmeyi başardı ve bu konuda ABD hükümetinden bile destek gördü. Elde edilen BTC’lerden sonra Bitfinex’in toplam kaybı 120.000 BTC olarak gözükmekteydi. Bitfinex bu hacklenme olayı öncesinde de 2015 yılının Mayıs ayında çok daha büyük bir kayıp yaşamış ve 1.500 Bitcoin’i hackerlera kaptırmıştı.

Özellikle geçtiğimiz gün ortaya çıkan Bitfinex ve Tether davası eleştirileri çok daha fazla arttırdı ve hackerın tam da bu tarihte elindeki BTC’leri harekete geçirmesi, olaylara biraz daha şaibe kattı. New York Başsavcılığı Bitfinex’e karşı mahkeme kararı almayı başardı ve bu birçok uzmana göre henüz fırtına öncesi sessizlik niteliğinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment