Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Beşinci Bankası, Ripple Ortaklığından Ayrılacağını Duyurdu

Geçtiğimiz günlerde açıklanan bir habere göre, Japonya’nın en büyük finansal kurumlarından birisi olarak görülen Resona, Ripple tabanlı blockchain projesi MoneyTap‘i kullanmayı 13 Mayıs tarihinde noktalayacağını vurguladı.

Resona Group’un da bir iştiraki olan Japonya’nın en büyük beşinci bankası konumundaki Resona Bank, projeye SBI Smushin Net Bank ve Suruga Bank ile birlikte 2018 yılının Ekim ayında katılmıştı.  3 Ekim tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan sistem, XRP kripto para biriminin arkasındaki blockchain firması Ripple’ın xCurrent isimli alt yapısını kullanmakta. Söz konusu xCurrent ağı temel olarak bankalar arası yerel transferlerin anlık olarak yapılabilmesini mümkün hale getiriyor. Proje, Japonya’nın finansal devlerinden SBI Holdings ve Ripple ortaklığı ile hazırlandı.

Resona konu hakkında yaptığı açıklamada bankanın MoneyTap ile olan ortaklığını noktalayacağını belirtse de, bunu yapmasının arkasındaki spesifik nedeni açıklamadı. Resona açıklamanın devamında sadece müşterileri için olan hizmetlerini arttıracağı bilgisini paylaştı.

MoneyTap projesi yakın zamanda aralarında Kiraboshi Bank, Shinsei Bank ve Hokuriku Bank da dahil olmak üzere 13 Japon bankasından ve finansal kurumdan ciddi ancak miktarı açıklanmayan bir yatırım almıştı. MoneyTap’ın Ekim ayındaki resmi piyasaya çıkışı öncesi SBI Holdings ülkenin finansal regülatörü FSA’dan elektronik para transferleri için gerekli lisansı elde etmişti.

Bunun yanı sıra dünyanın en büyük bankalarından birisi olan Goldman Sachs’ın CEO’su David Solomon da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Goldman’ın asla kendi kripto para alım satım platformunu piyasaya sürme planı olmadığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment