Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Bankalar Blockchain’i Araştırıyorlar

Hindistan‘daki Ulusal Ödemeler Kurumu, dijital işlemleri daha verimli bir şekilde tamamlayabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

Business Today gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberler, Hindistan’daki bankaların Blockchain teknolojisiyle yakından ilgilendiklerini gösteriyor. Hindistan Bankalar Derneği (IBA) öncülüğünde hareket eden ve Ulusal Ödemeler Kurumu bünyesindeki bankalar Blockchain ile ilgileniyor.

Başlangıçta on banka tarafından kurulan Ulusal Ödemeler Kurumu, günümüzde bünyesinde 56 farklı ulusal banka barındırıyor. Özellikle bireysel ödeme sistemlerini geliştirmek için kurulan bu örgütün büyümesine Hindistan Rezerv Bankası da katkı sağlamıştı.

Ulusal Ödemeler Kurumu, Blockchain teknolojisinin bireysel işlemleri ciddi anlamda iyileştirebileceğini düşünüyor ve bu teknoloji üzerinden belli başlı çalışmalar yürütmek istiyor. Yerel kaynaklar, Ödemeler Kurumu’nun “gerçek zamanlı, ölçeklenebilir bir Blockchain platformu” geliştirmeye çalıştığını öne sürüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment