Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Rusların Yüzde 74’ü Bitcoin’e Aşina!

Rusya‘da geçtiğimiz tarihlerde gerçekleştirilen bir anketin sonuçları, ülkede her 3 kişiden 1 tanesinin Bitcoin‘i ve kripto para birimlerini mantıklı bir yatırım olarak görmediğini ortaya koydu. Rusya özellikle geçtiğimiz haftalarda ABD’nin yaptırımlarından kurtulmak için yüksek oranda Bitcoin satın alan oligarklar haberleri ile anılsa da, görünüşe göre halk aynı görüşü savunmuyor.

VCIOM tarafından 9 Nisan 2019 tarihinde açıklanan anketin sonuçlarına göre, 1.600 katılımcının sadece %36’sı Bitcoin yatırımının kazançlı olmadığını vurguladı. 1.600 katılımcının 576 tanesi ise BTC’nin uygulanabilir bir yatırım olmadığını belirtti. Ankete katılanların %2’si ise hayatlarında bir kere bile olsun kripto para birimi aldıklarını kabul ettiler.

Bitcoin, 2019 yılının başlangıcından bu yana %40 oranında yükseliş elde etti ve 2018 yılının Kasım ayında 3.100 dolara düşmesinden sonra %68 değer kazandı. Bunun yanı sıra 2014 yılında ABD yaptırımlarının uygulanmasından sonra Rus rublesinin %100 oranında dolara karşı değer kaybettiği de bir gerçek. Bitcoin ise aynı süre boyunca ABD dolarına karşı %1000 değer kazandı.

Rus vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu Bİtcoin veya kripto paralara yatırım yapmayı mantıklı bulmasa da, ankete göre katılımcıların %74’, BTC’ye aşina ve bunun ne anlama geldiğini bilmekte. BTC’yi duymuş olduğunu belirten %74’lük kısmın sadece %9’u ise, bunu iyi bildiklerini ifade etmekte.

Bütün bunların yanı sıra %12’lik bir kitle ise Rusya’nın Bitcoin’i yasakladığını düşünürken, katılımcıların %37’si ise isteyenlerin Rusya içerisinde rahatlıkla Bitcoin alabileceğini düşündüğünü vurguladı.

Rusya geçtiğimiz tarihlerde devlet eliyle BTC yatırımı yapacağı haberiyle gündeme gelse de, bu durum daha sonra yetkililerce yalanlanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment