Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cebelitarık Menkul Kıymet Borsası Tokenleştirilmiş Menkul Kıymetleri Listelemeye Başladı!

Cebelitarık Menkul Kıymet Borsası (GSX), 9 Nisan tarihinde yaptığı bir duyuru ile finansal firmaların blockchain tabanlı menkul kıymetleri direkt olarak GSX Global Market platformunda listeleyebileceğini müjdeledi.


Borsa konu hakkında yaptığı açıklamada Cebelitarık’ın finansal regülatörü olan GFSC tarafından kendilerine tokenleştirilmiş menkul kıymet tokeni listeleme yetkisinin verildiği ve bunu kullanmaktan mutlu olacaklarını ifade etti. Firma bundan sonra şirket tahvili, değiştirilebilir tahvil, varlık destekli ve türev ürünleri destekli menkul kıymetler ile açık uçlu veya kapalı uçlu fonlara bağlı dijital veya tokenleştirilmiş menkul kıymetler de listeleyebilecek.

GSX CEO’su ve kurucusu Nick Cowan konu hakkında yaptığı açıklamada, blockchain teknolojisini çok daha fazla likiditeye sahip gruplara sunmak istediğini ve pek likit olmayan varlıkları daha çok erişim ile kolay alınıp satılabilecek hale getirmeyi planladıklarını vurguladı.

GSX bunun yanı sıra Avrupa Birliği, İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç ile İsviçre dışındaki ülkelerde bulunan firmalar için de üyelik seçeneğini açtığını ve artık birçok yetki bölgesinden borsaya katılmak isteyenlere açık olduklarını belirtti. Cebelitarık Menkul Kıymet Borsasının iştiraki olan Cebelitarık Blockchain Borsası (GBX) geçtiğimiz Kasım ayında ülkenin finansal regülatöründen lisans almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment