Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oracle Başkan Yardımcısı: 3 Yılda Bütün Şirketlerin Yarısından Fazlası Blockchain Kullanıyor Olacak!

Blockchain teknolojisi hayatımıza ilk olarak kripto para birimleri ile giriş yapmış olsa da, artık yavaş yavaş bağımsız anılan bir teknoloji haline geldi ve dünyada birçok endüstri ile ülkede kullanım görmeye başladı. Bazı şirketler Blockchain kelimesini abartarak kullanmaya başlasa da, bazı uzmanlar hala bu teknolojinin altında yatan asıl dinamiklerin, geleceğe giden kilit nokta olduğunu vurgulamakta ısrarcı.

Microsoft’un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi olan Oracle’in blockchain gelişim bölümü başkan yardımcısı Frank Xiong, Forbes kaynağına yaptığı açıklamada önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bütün şirketlerin %50’si ile %60’ının blockchain kullanmaya başlayacağını ifade etti.

Oracle firmasının şimdiden kendi sistemleri için blockchain kullanan 100’den fazla müşterisi var ve Xiong direkt olarak sektörün içerisinden biri konumunda. Xiong yaptığı olumlu yorumun yanı sıra çok yüksekten uçmadığını ve blockchain’in bütün sektörlerdeki sorunlara çözüm olamayacağını, ”blockchain’in her şeyi düzeltebileceği evresini çoktan geçtik” ifadesi ile gözler önüne serdi.

İnsanların blockchain’in potansiyelini keşfetmesi ile her şeyi çözemeyeceğini daha iyi anladıklarını belirten başkan yardımcısı, bunun teknoloji için daha realistik ve faydalı olduğuun da dile getirdi. Forbes’in röportajına katılan başka bir ünlü yönetici Samsung SDS başkan yardımcısı Ted Kim de yeni gelişmekte olan blockchain teknolojisinin herkese uygun olmadığını ancak bunu kullanabilen sektörlerin veya firmaların kesinlikle hızla büyümeyi sürdüreceğine inanmakta ve bunu röportajda da savunmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment