Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Şirketi 3.5 Milyon Dolar Yatırım Aldı

ABD‘deki Sparkswap adlı kripto para şirketi, bir süre önce başlattığı tohum yatırım sürecini başarıyla tamamladı.

Sparkswap, Bitcoin ağı için özel olarak geliştirilen Lightning Network (LN) protokolünü kullanarak yeni bir merkezsiz kripto para borsası kurmayı planlıyor. Şirket bu hedefini gerçekleştirebilmek için bundan bir süre önce yatırım arayışına başlamışı.

Sparkswap geçtiğimiz günlerde takipçierini bilgilendirmek için bir bildiri paylaştı ve yatırım süreciyle ilgili bilgiler verdi. Şirketin kurucusu Trey Griffith tarafından yapılan açıklamalara göre şirket aralarında Initialized Capital, Pantera Capital, Foundation Capital ve Y Combinator gibi isimlerin bulunduğu yatırımcılardan 3.5 milyon dolar değerinde yatırım almayı başardı.

Şirket birkaç aydır geliştirdiği platformunu ilk olarak 2 Ocak 2019 tarihi itibariyle denemeye başlamıştı. Lightning Network ve Atomic Swap teknolojileriyle desteklenen bu platform, kullanıcılara anlık işlem yapma olanağı tanıyabilir.

Tohum yatırım sürecini şu ana kadar başarılı bir şekilde yürüten şirket yakın gelecekte platformunu kullanıma açmayı planlıyor. Şirketin açıklamalarına göre platform öncelikle beta versiyonu ile yayınlanacak ve yalnızca Bitcoin/Litecoin paritesi desteklenecek.

Griffith tarafından yapılan açıklamalara göre şirket ilerleyen zamanlarda aralarında ZCash ve Ethereum gibi isimlerin de bulunduğu birkaç farklı koini daha desteklemeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment