Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Blockchain Kullanımı Hala Çok Düşük

Yeni yapılan bir araştırma Dünya genelindeki kurumsal Blockchain kullanımının hala çok düşük oranlarda olduğunu gösteriyor.

“Big Four” olarak adlandırılan dört denetim şirketinden biri olan KPMG geçtiğimiz haftalarda Blockchain teknolojisiyle ilgili bir çalışma yaptı. Finans sektöründe çalışan yöneticilerin katıldığı bir anket düzenleyen KPMG, Blockchain‘in kurumsal şirketler tarafından ne ölçüde kullanıldığını inceledi.

Şubat 2019 tarihinde “Blockchain’i Anlamak: Konu Sadece Kripto Para Değil” adıyla yürütülen bu ankete birbirinden farklı alanlarda çalışan 450 finans yöneticisi katıldı.

Ankete katılan kişiler yaptıkları işler sırasında çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını ancak bu sorunları çözmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmadıklarını belirttiler. Öyle ki yaptığı iş sırasında Blockchain’i kullanan yöneticilerin sayısı bir hayli düşük.

Yöneticilerin yüzde 60’lık bir kısmı şirketteki bazı işleri Blockchain üzerinden yapmak istediğini belirtiyor. Ancak katılımcıların yüzde 67’lik bir kısmı an itibarıyla Blockchain’i kullanmadığını vurguluyor.

Anket katılımcıları ayrıca neden Blockchain teknolojisini kullanmadıklarına ilişkin de bazı cevaplar verdiler. Bu cevaplara göre katılımcıların yüzde 33’ü yetersiz kaynakları, yüzde 22’lik kısmı yetersiz fonlamayı, geri kalanları ise yetersiz teknolojik imkanları gerekçe gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment