Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Firefox, Zararlı Madencilik Yazılımlarını Engelleyecek Özelliğini Tanıttı

Ünlü internet tarayıcısı Mozilla, kullanıcılarının cryptojacking saldırılarından korunması için yeni bir özellik getirdiğini duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, yeni özellik sisteminin Firefox 67’de Firefox 68’in beta versiyonunda aktif hale getirildiği ifade edilirken, full sürümlerde aktif olması için ise bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Firefox’un bu özelliği sisteme getirmek için Disconnect isimli girişim ile bir anlaşma yaptığı ifade edilirken, bu özelliklerin şimdilik varsayılan olarak deaktif olduğu ancak gizlilik v güvenlik kısmından kolaylıkla aktive edilebileceği de, yapılan açıklamada dikkat çeken bir başka detay oldu. Daha sonraki süreçlerde test döneminin de tamamlanmasının ardından, bu özelliklerin de varsayılan olarak tarayıcılara geleceği not düşüldü.

Son dönemde sayıları giderek artan ve birçok kişinin bilgisayarından haberi olmadan başka bir kişi için madencilik gücü çalan bu tarz zararlı uygulamalar, çok fazla sayıda kişiyi mağdur etti. Bu yazılımlar, aynı zamanda kripto para sektörünün de kanayan yaralarından birisi olarak ifade ediliyor.

Bu tarz zararlı yazılımlar ile en fazla kazılmaya çalışılan kripto paralar ise Bitcoin, Ethereum ve Monero olarak dikkatleri çekiyor. Firefox’un bu alanda devreye girip müşterilerini korumaya karar vermesi ile birlikte, Google Chrome başta olmak üzere diğer internet tarayıcılarının da benzer bir hamle yapıp yapmayacağı konusu, şu anda merak kazanmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment