Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Milyon Dolar Kaybeden Bitcoin Yatırımcısı: Bitcoin, İyiliği Temsil Eden Bir Ürün Olacak

Ayı piyasasının etkisini en fazla hissettirdiği isimlerden birisi de Peter McCormack oldu. Ancak Peter McCormack ismi, kripto para piyasalarının pek aşina olduğu bir isim değil. Biz onu, daha çok ‘biraz da şanslı’ giden Bitcoin yatırımını nasıl hiç ettiği ile hatırlıyoruz…

2016’da Bitcoin yatırımı yapan ve yaklaşık 6 bin dolarlık BTC alan McCormack’in yatırımının 50 katına çıktığını görmesi ile pek uzun sürmemiş. 2017 baharında bu rakamı yakalayan McCormack, o dönem çok heyecanlandığını ve patlamaya yaklaşan balonu göremediğini ifade ederken devam ettiğini ve elindeki paranın 1.2 milyon dolara yaklaştığını söyledi.

Daha sonra BTC’nin fiyatına güvenerek dünyayı gezmeye başladığını belirten McCormack, ünlü İngiliz gazetesi Guardian’a verdiği demeçte şunları söyledi:

”Dünyayı geziyor ve podcast için röportaj yapıyordum. Pahalı ve lüks restoranlara gidip eğleniyordum ve aileme çok abartılı hediyeler seçiyordum. Paramı akıllıca harcadığımı söyleyemem, büyük hatalar yaptım.”

Yaklaşık 1 milyon dolar para kaybeden McCormack, şu anki podcastini bu paraya değişmeyeceğini ifade ederken, yaşadığı kayba rağmen Bitcoin’in geleceğine inandığını da belirtti. Bitcoin’in iyi şeylerin temsilcisi olacağını belirten McCormack, sözlerini şöyle sonlandırdı:

”Şu anda Bitcoin’in dünyayı nasıl değiştireceğini derinlemesine araştırıyorum. Gördüklerim, okuduklarım ve tecrübe ettiklerim; Bitcoin’in dünyada çok iyi şeylerde kullanılacağı. Örneğin Afganistan’da kadınların banka hesabı açmaları yasak ancak bu kişiler gidip de BTC ile ödeme alabiliyor. Bu gerçekten de çok güzel ve net bir örnek.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment