Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Milyon Dolarlık BTC ile Fidyesi Ödenen Amerikalı İş Adamı Halen Kayıp

Amerikan iş adamı William Sean Creighton Kopko’nun kaçırılması ile ilgili olarak Kosta Rika hükümeti, 12 şüpheliyi göz altına aldı. Yaklaşık üç aydır kayıp olan ve geri bırakılması için yaklaşık 1 milyon dolarlık BTC talep edilen Kopko’nun ailesi, bu parayı ödese de, başarılı iş adamından henüz bir haber alınabilmiş değil.

5Dimes isimli online bahis platformunun sahibi olan Kopko ile ilgili olarak çeşitli iddialar da bir süredir ortaya atılıyor. Kopko’nun cesedinin bulunduğu yönünde Ekim ayında çıkan haberler, daha sonra yalanlanmıştı.

Kosta Rika’da yer alan turistlere, bu olayın ardından ciddi uyarılar yapılırken, benzer olayların yaşanmaması için dikkatli olunması çağrısı yapılmıştı. Özellikle son dönemde bu tarz olayların artması ile birlikte, insanlar bu konuda daha dikkatli ve tedbirli olmak durumunda…

Daha geçtiğimiz günlerde Norveç polisi, 31 Ekim tarihinden bu yana kayıp olan Norveçli yatırımcı Tom Hagen’in eşi Anne Elisabeth Falkevik Hagen ile ilgili olarak halktan destek istemişti. Norveç’in 2018’de en zengin 172. kişisi olan ve emlak, gayrimenkul ve enerji alanında ciddi yatıırmları bulunan Tom Hagen’in eşi ile ilgili olarak da tam 9 milyon euroluk bir fidye talep ediliyor.

Gerek Norveç’te gerekse de Kosta Rika’da polis konu ile ilgili olarak detaylı bir araştırma yapıyor. Kayıp kişilerin bulunması ve suçluların cezalandırılması için çaba sarf eden güvenlik ekipleri, kısa süre içerisinde olumlu haberler ile kamu oyunun karşısına çıkmak istediklerini de ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment