Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 Dolardan Bitcoin Alan Yatırımcı: 2021’de 100 Bin Doları Görebiliriz

10 dolardan Bitcoin satın alan Dan Held, 2021 yılında BTC fiyatı ile ilgili önemli bir tahminde bulundu. Aynı zamanda kripto para borsası Kraken yöneticilerinden olan Held, Bitcoin fiyatının 2021 yılında minimum 100 bin dolar olabileceğini iddia etti. 

Kraken borsasında iş geliştirmenin başındaki isim Dan Held’in yaptığı Bitcoin tahmini dudak uçuklattı. Pandemi etkisi ile dünya genelinde ekonomik koşulların rekor düzeyde kötüleştiğini savunan Held, BTC’nin buna bir çözüm olabileceğini dile getirdi. Tarih boyunca savaş dönemlerinde dahi ekonominin bugünkü kadar batmış olmadığına değinen Kraken yöneticisi, insanların Bitcoin’in değerini anlaması ile 2021 yılında fiyatın 100 bin – 1 milyon dolar aralığında konumlanabileceğini söyledi.

Ekonomi hiç bu kadar kötü olmamıştı

İlk Bitcoin yatırımını tanesi 10 dolar iken yapan Kraken borsası yöneticisi Dan Held, Altcoin Daily’e yaptığı açıklamada küresel ekonomide tablonun BTC yükselişi için büyük bir fırsat yarattığını dile getirdi.

“Makro düzeyde ekonomi, COVID ile birlikte şu an oldukça kötü. Tonlarca işletme kapatıldı. Hükümetler, büyük para basma operasyonlarına girişti ve hükümetlere ciddi bir güven eksikliği var.”

Held, Bitcoin’in hem bir değer deposu olarak hem de mali gücü yatırımcının kendisine vermesi konusunda, böyle bir ortamda daha da benimseneceğini öne sürdü. Dan Held, Bitcoin etrafında inşa edilen yapının, kurumsal yatırımcı ivmesinin ve PayPal gibi şirketlerin desteğinin BTC rallisini önümüzdeki aylarda daha da ateşleyebileceğini belirtti.

“İnsanlık tarihi boyunca, makro düzeyde ekonomik çerçeve açısından hiç bu kadar kötü durumda olmadık. Dünya savaşları sırasında bile şu anki durumdan daha iyiydik”

BTC yükselişi için her şey hazır

Dan Held, bahsettiği gibi bir ortamda Bitcoin’in küresel bir değer deposu ve hatta altın 2.0 konumuna gelmeye başladığının altını çizdi. Bitcoin için 2017 yılında olmayan birçok seçeneğin günümüzde var olduğunu anlatan Held; kurumların kabulünden, gelişen kripto para borsalarıyla artan hizmet ve önemli alım-satım alt yapısından ve BTC için vadeli işlem piyasasından bahsetti.

“Her şey inşa edildi ve sektöre muazzam miktarlarda paranın gelmesi için kullanıma hazır.”

Kraken’dan Dan Held, önceki BTC döngülerine bakıldığında Bitcoin fiyatının 2021 yılında minimum 100 bin maksimum ise 1 milyon dolar olabileceğine inanıyor. Held, tüm dünyanın BTC değerini anlamaya başlaması ile 1 milyon dolarlık hedefin dahi uzak olmadığını da söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!