Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in IPO Değeri 60 Milyar Doları Bulabilir

Dünyanın lider kripto para borsalarından Coinbase, kısa süre önce IPO başvurusunu resmen açıkladı. ABD’nin menkul kıymet regülatörü SEC’e ilgili başvurusunu ileten Coinbase, henüz halka arz konusunda onay almadı. Buna rağmen FTX kripto para borsasının Coinbase’in halka arz hisselerini temsil eden bir vadeli işlem sözleşmesi ile alım satıma başladığı görülüyor. FTX’in listelediği CBSE vadelilerinin fiyatı kısa süre içerisinde iki kat değerlendi.

FTX’den ilgi çeken Coinbase hamlesi 

FTX verilerine bakıldığında Coinbase hisselerini temsil eden vadelilerin 120 dolar seviyesinden listelendiği görülüyor. CBSE, bu listelenmenin devamında ise çok kısa bir sürede 290 dolara kadar iğne atarak neredeyse 2,5 kat yükseliş sergiledi.

coinbase
Kaynak: FTX

Basın saati itibarıyla 234 dolar seviyesinde konsolide olmuş olan CBSE, henüz IPO başvurusuna onay verilmemesine rağmen böylesine ciddi bir yükseliş yakaladı. Coinbase hisselerinin ise listelendikten sadece 12 saat sonra 2,2 milyon dolarlık ticari hacme ulaştığı görülüyor.

ABD’nin önde gelen ilaç şirketlerinden olan ve aynı zamanda Kovid-19 aşısı geliştiren Moderna’nın (MRNA) FTX üzerindeki hisseleri bile 800.000 dolarlık ticari hacme zar zor ulaştı. Bu durum Coinbase’in hisselerine olan güveni ve ilgiyi gözler önüne seriyor.

Coinbase vadelilerinin riski var mı? 

FTX kripto para borsası sektörün en yenilerinden birisi olmasına rağmen özellikle hisse senetlerinin temsillerinin listelenmesi ile büyük bir başarı elde etti. Tokenleştirilmiş hisse senedi olarak görülen bu ürünler, aynı Airbnb’nin IPO öncesi sözleşmelerine benziyor ve Coinbase’in toplam piyasa değerini takip ediyor.

Coinbase’in FTX üzerindeki temsili hisseleri için aslında tehlike de yok değil. Eğer Coinbase 1 Haziran 2022 tarihine kadar halka açık bir şekilde listelenemezse, CBSE bakiyeleri 32 dolarlık fiyat üzerinden nakde çevrilecek. Bu da Coinbase’in 8 milyar dolarlık değerlemesi göz önüne alınarak oluşturulmuş bir plan.

Coinbase’in FTX üzerindeki temsili hisseleri ise şirketin toplam piyasa değerinin 250.000.000 hisseye bölünmesi ile elde edildi. Bu durumda eğer Coinbase’in halka arz hisseleri FTX üzerindeki anlık değere yakın bir yerden işlem görmeye başlarsa, dev borsanın IPO’sunun olası toplam değerinin 60 milyar doları bulması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!