Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SkyBridge Capital’in Ne Kadar Bitcoin (BTC) Yatırımı Yaptığı Açıklandı

ABD’nin en büyük yatırım fonlarından birisi olarak bilinen SkyBridge Capital, Kasım 2020 tarihinde Bitcoin (BTC) yatırımı yapmaya dair niyetini belli etmişti. Kısa süre önce resmen BTC yatırımı yaptığı ortaya çıkan SkyBridge Capital, yeni gelen bilgiye göre 25 milyon dolarlık BTC alımı yaptı.

Bitcoin fonunun yanı sıra 25 milyon dolarlık BTC aldı 

SkyBridge ilk olarak 13 ve 16 Kasım tarihlerinde SEC’ye dijital varlık ibaresinin geçtiği bir bildiride bulundu. 21 Aralık tarihinde yatırım şirketinin bir Bitcoin fonu kurma hazırlıklarına başladığı basına yansıdı. Donald Trump’ın eski iletişim danışmanlığı görevini yürüten Anthony Scaramucci’nin liderlik ettiği fon, 25 milyon dolarlık Bitcoin alımı yaptı.

Scaramucci tarafından CNBC’ye verilen röportajda bizzat doğrulanan BTC yatırımı, kurumsal yatırımcının lider kripto para birimine olan ilgisinin en güncel emaresi oldu. Scaramucci bu aşamada Fidelity Digital Assets ile beraber çalıştıklarını vurguladı. Alınan BTC’lerin Fidelity Digital Assets bünyesinde depolandığını belirten fon yöneticisi, SkyBridge olarak tam Bitcoin ağ düğümü (node) çalıştırdıklarını açıkladı.

Grayscale’e rakip bir Bitcoin fonu 

Scaramucci bunun yanı sıra kurmayı planladıkları Bitcoin yatırım fonuna değindi. Yapılan açıklamaya göre bu fon kurumsal yatırımcıların popüler tercihi Grayscale’e rakip olabilir. Ünlü yönetici Grayscale’in Bitcoin fonunun uyguladığı ek ücret olmadan yatırımcılara Bitcoin’in net değeri üzerinden poz alabilme imkanı verileceğini belirtti.

“Bu bize aynı on yıl önce serbest fon endüstrisinde yaptığımız gibi Bitcoin’i demokratikleştirme yolu sunacak.”

Scaramucci bunun yanı sıra kurumsal Bitcoin yatırımı denilince akla ilk gelen isim olan Michael Saylor ile özellikle geçtiğimiz aylarda çok sıkı bir ilişki kurduklarını ifade etti. Saylor’ın şirketi MicroStrategy’nin an itibarıyla sahip olduğu Bitcoin yatırımının değeri 1 milyar doları geçiyor. Saylor kısa süre önce Twitter üzerinden Elon Musk’ı da Bitcoin yatırımı yapmaya davet etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!