Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coin Center Yöneticisinin Son Açıklaması, XRP Yatırımcısının Umudunu Kırdı

Güncelleme: SEC’den Ripple’ın XRP’si hakkında davaya ilişkin detaylar paylaşıldı. SEC Ripple ve 2 yöneticiye 1.3 milyar dolarlık kayıt dışı satıştan dava açtığını bildirdi.


Ripple’a dava açılacağı haberi, XRP yatırımcılarının güne çok kötü başlamasına neden oldu. ABD’nin finans regülatörü SEC’nin Ripple’a dava açacağı henüz kesinleşmedi ancak bizzat Ripple CEO’sunun bu yöndeki açıklaması ihtimalleri arttırıyor. Peki böyle bir davada XRP’nin menkul kıymet ilan edilme ihtimali ne kadar yüksek?

Ripple hala menkul kıymet çıkmazında 

Aslında Ripple’ın piyasaya sürdüğü XRP’nin menkul kıymet ilan edilmesi uzun süredir kulislerde dolanan bir söylenti. Daha önce bireysel yatırımcılar tarafından Ripple ve yöneticilerine karşı toplu dava açıldı ve söz konusu dava hala sürüyor.

Bitcoin ile Ether’in bizzat ABD’li regülatörler tarafından menkul kıymet olmadığı tasdik edildi. Ancak XRP ve Ripple arasındaki ilişki işleri en büyük üçüncü kripto para birimi için bir hayli zorlaştırıyor. Gelen haber ile kısa sürede %20’ye yakın değer kaybeden XRP, davanın açılması ile bir darbe daha alabilir.

Kar amacı gütmeyen kripto para sektörü odaklı bir araştırma kurumu olan Coin Center yöneticisinin açıklaması ise davadan olumlu sonuç bekleyen yatırımcıların umutlarını daha fazla kırdı.

XRP’nin menkul kıymet ilan edilme ihtimali ne kadar? 

Coin Center yöneticisi Jerry Brito, konu hakkında gelen bir soruya tweet ile yanıt verdi. Brito ilgili gönderisinde BTC ve ETH’nin neden menkul kıymet olmadığını açıklayan gönderiler hazırladıklarını ancak Ripple (XRP) için benzer bir gönderi bulunamayacağını belirtti. Coin Center yöneticisi, XRP’nin menkul kıymet olmaması hakkında “söyleyecek hiçbir şeylerinin olmadığını” belirtti.

XRP için umutlar tamamen tükenmedi 

Tabii ki buna karşıt açıklamalarda bulunan isimler de oldu. Twitter kullanıcısı Equidity Capital, XRP’nin menkul kıymet olmadığını vurgulayan kişi ve kurumları listeledi:

Japonya ile İngiltere’nin finansal regülatörlerinden daha önceki yıllarda XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair açıklama yapıldı. Ripple CEO’su da SEC’ye verdiği yanıtta Japonya’nın finansal regülatörünün XRP’yi menkul kıymet olarak görmediğine vurgu yaptı.

Davanın açılıp açılmayacağı bile henüz belli değilken, belli olan tek şey böyle bir durumda savaşın çok çetin geçeceği gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!