Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Borsa Coinbase, Halka Arz Hazırlığına Başladı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase, halka arz için ilk adımı attığını resmen açıkladı. Coinbase tarafından yayınlanan gönderide, bugün itibarıyla ABD’nin finansal regülatörü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) gerekli evrakların iletildiği belirtildi. 

Coinbase, halka arz oluyor 

Kripto para borsaları arasında en büyük kullanıcı tabanına sahip olduğu bilinen Coinbase, 2018 yılında 8 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmış ve rekor kırmıştı. Coinbase tarafından yapılan açıklamada, halka arzın ilk adımı olarak görülen Form S-1’in taslağının SEC’e bildirildiği belirtildi. Form S-1’in piyasa şartları ve diğer şartlara bağlı değerlendirme sürecinden sonra efektif olması bekleniyor.

Coinbase, bunun devamındaki açıklamasında süreç ile bildirinin değerlendirilmesinden sonra halka arz yönünde ilerleneceğini bildirdi. Aslında Coinbase kripto para borsasının halka arz için adımlar atacağına dair söylentiler geçtiğimiz yaz döneminde ortaya çıkmıştı. İsimsiz kaynakların Reuters kaynağına verdiği demeçte, halka arzın bu yıl gibi erken bir tarihte gelebileceği belirtilmişti.

İlgili Reuters yazısında şirketin geleneksel halka arz yerine direkt halka arz yöntemini seçeceği iddia edilmişti. Direkt halka arz, şirketin mevcut yatırımcılarının herhangi bir sınırlama veya kısıtlama olmadan satış yapabilmesini sağlıyor.

ABD’deki IPO çılgınlığına Coinbase de dahil oluyor 

Son dönemde özellikle ABD’de tam bir halka arz çılgınlığı yaşandığı görülüyor ve Coinbase bunların en günceli olabilir. Çok değil bundan birkaç gün önce Airbnb ile DoorDash’in halka arzı gündeme oturmuştu. Airbnb hisseleri halka arza 65 dolarlık fiyat ile çıkarken, günün devamında 165 dolar seviyeleri görülmüştü. DoorDash ise ilk satış fiyatı olan 102 dolar seviyesinden başlayarak 182 dolarlık hisse fiyatına kadar yükseldi.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in 23.000 dolara kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdığı günlerde dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisinin halka arz kararı alması, Airbnb ve DoorDash’i bile gölgede bırakabilir. Coinbase’in buna ek olarak MicroStrategy’e yüklü Bitcoin alımlarında aracılık ettiğini açıklaması da son günlerin ilgi çeken haberlerinden olmuştu. Coinbase bu yönüyle hem kurumsal hem de bireysel yatırımcılara hizmet veren bir borsa olduğunu ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!