Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Ticari Hacmi 20 Milyar Doları Geçti: İşte Uzmanların XRP Açıklamaları

Bitcoin (BTC) fiyatının 23.000 doların üzerine çıkması, XRP ve ETH gibi altcoinlere de hareket getirdi. XRP’nin birim fiyatı bundan iki gün önce 0,45 dolar seviyesinden işlem görürken 0,65 dolar seviyesine kadar yükseldi. XRP’nin ticari hacmi ise bu yükseliş esnasında 20 milyar doların üzerine çıktı.

BTC’nin yükselişi XRP fiyatına hareket getirdi 

Önde gelen kripto para borsalarında 0,65 dolara kadar çıktığı görülen XRP, basın saati itibarıyla ise 0,60 dolar seviyelerine geriledi. XRP’nin son 24 saat içerisindeki hacmi 21 milyar dolara geldi. Bu esnada ETH 24 milyar dolar, BTC ise 69 milyar dolarlık ticari hacme ulaştı. XRP’nin toplam piyasa değerinin 28 milyar dolar olması, aslında 21 milyar dolarlık hacmin ne kadar fazla olduğunu ortaya koymakta.

Flare Network airdrop programı için belirlenen 12 Aralık tarihinden sonra geri çekilen XRP fiyatının dönüşü ise bir o kadar kuvvetli oldu. Yine de hacmin XRP fiyatının 0,71 doların üzerine çıktığı günlerdeki kadar yüksek olmadığı görülüyor. 24 Kasım tarihinde XRP ticari hacmi 33 milyar dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Peki XRP’nin mevcut durumu hakkında uzmanlar neler söylüyor?

Analistlerin XRP tahminleri ne yönde? 

Önde gelen kripto para analistlerinden Erhan Ünal, Twitter üzerinden günler öncesinden yayınladığı açıklamasında net bir şekilde XRP long pozisyon açtığını belirtmişti. Fiyat ise tam olarak bu noktadan yükselişe geçti. Ünal, bugün ise XRP pozisyonunu %50 azalttığını açıkladı. Long pozisyonunu azaltan Ünal, spot piyasadan aldığı XRP’leri ise tutmaya devam edecek.

Twitter’da MAGIC olarak bilinen popüler yatırımcı ise XRP fiyatı için 0,90 doları hedeflediğini belirtti. Kripto para piyasasının ve Bitcoin’in yükselişe devam etmesi durumunda ise analistin tahmini çok daha üst seviyeler. MAGIC gönderisinin devamında XRP fiyatı için kısa sürede 1 doların görülmesini beklediğini ifade etti.

Türkiye’nin tanınan isimlerinden Le public de XRP fiyatı için kendi hedefini açıkladı. Le public, XRP’nin 0,66 dolar ile 0,68 dolar arasında zorlu bir dirençle karşı karşıya olduğunu belirtti. Analiste göre XRP fiyatının bu direnci aşıp tutunması, 0,80 dolar hedefini ihtimaller arasına dahil edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!