Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir DeFi Daha Hacklendi Kayıp 8 Milyon Dolar

Yalnız bir hafta önce ağ hayatına başlayan DeFi platformu Warp Finance, yaklaşık 8 milyon dolarlık hack şoku yaşadı. Alınan bilgilere göre platformdaki milyonlarca dolar değerinde sabitcoin başka DeFi projelerinin de başını yakan flaş kredi (flash loan) saldırısı ile çalındı.

Warp Finance dün akşam yaptığı açıklama ile platformun bir hack saldırısına uğradığını ve saldırganların 7.7 milyon dolarlık sabitcoin çalmayı başardıklarını açıkladı. Twitter’dan yapılan duyuruya göre platformun teminat kasasında güvence altına alınması için çalışılacak olan 5.5 milyon dolarlık fon bulunuyor. Platform bu girişimin başarılı olması halinde elde edilen fonları kayıp yaşayan kullanıcılara dağıtacağını da belirtti.

Hack saldırısı incelendi

Resimi olarak ağ hayatına 9 Aralık günü başlayan DeFi protokolü Warp, dün kullanıcılarına işlemlerdeki bazı düzensizlikleri kontrol ettiklerini söyleyerek sabitcoin yatırmamalarını tavsiye etti. Ardından ise yapılan açıklama ile platforma yönelik bir flaş kredi (flash loan) saldırısı yaşandığını ve 8 milyon dolara yakın fonun çalındığını duyurdu.

Yaşanan olaylar ardından bir yorum da yeteneklerini iyi yönde kullanmaya karar veren hacker Emiliano Bonassi’den geldi. Emiliano Bonassi Warp platformuna yapılan saldırıyı inceledi. Emiliano yaşanan hack saldırısının Uniswap’te bulunan üç likidite havuzunu daha etkilediğini ileri sürdü. Merkeziyetsiz borsa Uniswap’te hacklenen likidite havuzları arasında Wrapped BTC, USDC ve USDT bulunuyordu. Bonassi’ye göre ek olarak Ethererum ve DAI içeren kripto apara platformu dYdX için de bir saldırı gerçekleşti.

Yeni trend: Flaş kredi saldırı

Birçok DeFi platformu bu flaş kredi (flash loan) saldırılarına maruz kaldı. Compound 89 milyon dolarlık ve Harvest Finance 34 milyon dolarlık saldırılar ile karşı karşıya kaldı. Flaş kredi saldırısı, fiyatı manipüle ederek platformdan teminat çekmek için kullanılan bir dolandırıcılık yöntemidir. Milyon dolarlık kayıplar ile sonuçlanan flaş kredi saldırıları DeFi platformlarının korkulu rüyası haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!