Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analistine Göre Bitcoin Boğaları Artık Daha Olgun

Bitcoin, tüm zamanların rekorunu kırarak 24 bin dolar seviyesini görürken kripto para piyasasından Bloomberg analistlerine kadar birçok kesimden yorumlar geldi. Görülen yükseliş karşısında çoğunlukla olumlu yorumlar yapılırken, Bitcoin’in 2017 ve bu yıl görülen fiyat hareketliliği kıyaslamalara tabi tutuldu. Birçok yatırımcı ve uzman, bu yıl görülen boğa rallisinin daha farklı olduğunu savunduğunu dile getirdi. Bloomberg analisti Mike McGlone da o uzmanlardan birisi oldu.

Bloomberg analisti Mike McGlone, 2017 yılında görülen Bitcoin boğa rallisiyle bu yıl görülen ralli arasında fark olduğunu açıkladı. Analist, artık boğaların çok daha olgun olduğunu ve bunun sonucunda satış baskısının eskiye oranla düştüğünü ifade etti. Analist, 2017 ve 2021 yıllarındaki Bitcoin arasında kıyaslama yaparken, öncelikle talebin arzdan daha fazla olduğunu söyledi.

bitcoin-bloomberg
Bitcoin 2017’ye kıyasla 2021’de daha olgun bir varlık olabilir. Beyaz: BTC 1 yıllık aktif arz. Sarı: BTC likit endeksi. Pembe: SMAVG değeri.

Ardından Bitcoin’in 2017’ye kıyasla günümüzde 15 kat daha değerli olduğunu ve böylece Bitcoin’in artık daha olgun bir varlık haline geldiğini gördüğümüzü dile getirdi. Analiste göre, bu olgunlaşma ile birlikte BTC çok daha az sert düşüşler görüyor.

Kurumsal yatırımların bunda bir payı olabilir mi?

Bloomberg’ten Joanna Ossinger ise yakın zamanda Bitcoin boğa rallisinde kurumsal yatırımcıların payının büyük olabileceğini söylemişti. 2017 yılında perakende yatırımcılarda görülen FOMO etkisinden söz edilirken bu yıl görülen FOMO’nun daha çok kurumsal ağırlıklı olduğundan bahsedilmişti.

Microstrategy, Square, Ruffle gibi şirketlerin yaptığı Bitcoin yatırımları da bu yıl boyunca oldukça dikkat çekti. Özellikle Microstrategy’nin bu yıl içinde yapmış olduğu 4 satım alma işlemi büyük yankı uyandırdı ve diğer kurumsal şirketleri de bir nevi etkiledi. Ağustos ayında BTC almaya başlayan şirket, 21 Aralık gününde 4. satın alma işlemini gerçekleştirdi ve şu anda 70 bin 470 BTC’ye sahip.

JPMorgan, Grayscale’in aldığı Bitcoin’ler üzerine bazı yorumlarda bulunmuştu. Şirket, kurumsal BTC fonlarına aktarılan sermayenin 1 milyar dolar seviyesinde olduğunu söylemiş ve kurumsal ilginin boğa rallisine katkıda bulunuyor olabileceği dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!