Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bugün Piyasaya Sürüldü Fiyatı Uçtu: Marlin (POND) Nedir?

Ağ hayatına bugün başlayan Marlin (POND) çıktığı anda büyük bir ilgi ile karşılaştı. Çıktığı andan itibaren fiyatını neredeyse 10 kat arttıran POND coin, Huobi gibi birçok kripto para borsasında da listelenmeye başladı. Piyasa değeri de katlanarak büyüyen Marlin, CoinGecko’da günün en çok aratılanları arasında birinci sıraya yerleşti.

Marlin (POND) 22 Aralık günü ağ hayatına başladı. Çıktığı ilk saate fiyatını 0,034 dolardan 0,32 dolara kadar çıkaran POND, altcoin yatırımcısının da ilgisini çekmeyi başardı. Birçok önemli kripto para borsası da POND için listeleme duyurusunu ardı ardına paylaştı. POND şu an Huobi, Uniswap, MXC.COM, HOO ve Gate.io gibi birçok platformda listeleniyor. Dikkatleri üzerine çeken POND, CoinGecko’da da trend oldu.

marlin-pond

POND fiyatı gösterdiği olağanüstü artılı sürdüremeyerek, rekor kırdıktan sonra ilerleyen saatlerde kademeli olarak düşüş gösterdi. 0,30 barajına tutunamayan POND yazım esnasında, 0,056 dolar sularına geriledi. Yine de, POND için 24 saatlik kazanç oranı %60’ı gösteriyor. POND destekçilerinin hedeflediği fiyata tutunamasa da, piyasa değerini önemli ölçüde arttırmayı başardı. POND için piyasa değeri 24.2 milyon doları gösterirken ticaret hacmi ise 70.4 milyın doları buldu.

marlin-pond
Marlin (POND) için dolar bazında fiyat (yeşil), BTC bazında fiyat (turuncu) ve piyasa değerini (mavi) gösteren grafik. Kaynak

Marlin (POND) nedir?

Marlin, DeFi ve Web3.0 için yüksek performanslı programlanabilir bir ağ altyapısı sağlayan bir protokoldür. Marlin ağındaki “Metanodes” adı verilen düğümler, geliştiricilere çeşitli imkanlar ve yönlendirici arabirimi sağlayan MarlinVM’yi çalıştırır. Marlin performans, merkeziyetsizlik ve güvenlik ilkelerinin hiçbirinden vazgeçmeden kullanıcıları için yüksek ölçeklenebilirlik sunmayı hedefler.

MarlinVM ile geliştiriciler; blockchain’leri daha ölçeklenebilir hale getirebilir, mesh ağları oluşturabilir, mixnetlerde anonimlik sağlayabilir ve çeşitli ön bellekleme çözümleri geliştirebilirler.

Kullanıcılar, projenin yerel kripto parası olarak POND ile de birçok farklı avantaj sağlayabilirler. POND yatırımcıları, stake yoluyla ağ üzerinde doğrulama düğümlerini çalıştırabilirler. Bunun yanı sıra POND coin yatırımcıları, platform içinde yönetişim (governance) kararlarında etkili olabilirler. POND token için maksimum arz 3.1 milyar olarak açıklanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!