Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Çift Spor Ayakkabı Karşılığında 22 Ethereum (ETH) Ödedi

Bir NFT koleksiyoncusu, bir çift spor ayakkabı için açık arttırmada 22 Ethereum (ETH) teklif etti. WhaleShark isimli koleksiyoner, satış sırasında 13 bin doları geçen bir bedel ödeyerek bir çift dijital spor ayakkabıya ve ilerleyen günlerde gönderilecek gerçek bir kopyasına sahip oldu. Peki, 13 bin dolarlık bu spor ayakkabının özelliği ne? 

Kripto sanat ve NFT sektörü gelişmeye devam ettikçe yaratıcılığın da sınırları zorlanıyor. WhaleShark isimli bir koleksiyoner NFT sanat eseri spor ayakkabı için satış sırasında toplam değeri 13 bin 300 doları aşan 22 Ethereum (ETH) ödedi.

WhaleShark ismi ile bilinen koleksiyoner, sektördeki en büyük sanat ve NDT koleksiyoncularından biri olarak biliniyor. Bu yüzden WhaleShark bu ayakkabı ile ilgilendiğinde teklif havuzundaki herkes onun vereceği teklife kilitlendi. WhaleShark Coindesk’e yaptığı açıklamada internette bu NFT ayakkabılar ile karşılaştığında onlara sahip olmak istediğini açıkladı.

“Bunu ofisimde bir duvara asmak ya da dijital ekranıma koymak istedim”

WhaleShark ödediği 22 ETH karşılığında, yalnızca dijital olarak bu ayakkabıya sahip olmadı. Aynı zamanda bu ayakkabı eserden tam bir kopya halinde gerçekten üretilerek 2021 yılının başında WahleShark’a teslim edilecek.

13 bin dolarlık bu spor ayakkabının özelliği nedir?

Nike’ın Dunk High’ından ilham alınarak yaratılan “The X Evolutions” isimli ayakkabı, Instagram’da oldukça popüler olan RTFKT isimli ayakkabı stüdyosu tarafından yaratıldı. The X Evolutions ayakkabısının en önemli özelliği ise, RTFKT tarafından başlatılan açık arttırmanın başında dümdüz beyaz bir ayakkabı iken ETH tekliflerinin artması ile ayakkabı üzerine fırça darbeleri vuruluyor olmasıydı.

spor-ayakkabi-ethereum-eth

WhaleShark yaptığı açıklamada teklif vermesinin asıl sebeplerinden birinin tasarım nasıl değişeceğini görmek istemesi olduğunu belirtti. Açık artırmanın başladığı 19 Kasım günü katılımcıların tek gördüğü şey düz beyaz bir spor ayakkabıydı. Teklifler belli ETH miktarını aştıkça tasarım değişmeye başladı ve dijital ayakkabı üzerinde renkli fırça darbeleri belirdi.

Kimse son halini göremedi

RTFKT açık arttırmanın 10 gün süreceğini açıkladı ve ayakkabı 10 gün sonunda en yüksek ETH teklifini verene satılacaktı. Ayakkabı tasarımının verilen teklifler ile 10 aşamada değişmesi planlandı. Ayakkabının 10. aşamadaki son halinin 58 ETH’ye varıldığında gerçekleşmesi hedeflenmişti. Fakat ayakkabı 22 ETH ile WhaleShark’ın olunca, tasarım 6. evresinde kaldı. Teklif 58 Ether’i bulsaydı ayakkabının neye benzeyeceğini kimse öğrenemedi.

spor-ayakkabi-ethereum-eth

RTFKT kurucu ortağı ve CEO’su Steven Vasilev tarafından yapılan açıklamaya göre, normalde 58 ETH’yi bulabileceklerine inandıkları bu çalışma kötü zamanlama yüzünden 22 ETH’de kaldı. Bizim için gerçekten iyi bir zaman değildi diyen Vasilev, Ethereum fiyatı arttıkça insanların teklif vermede çekinmeye başladığı dile getirdi.

“Bitcoin’in patlaması ve devamında ETH tırmanışı ile tekliflerin gerçekten yavaşladığını gördük.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!