Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

100.000 Adet USDC Donduruldu: Merkeziyetsizlik Eleştirileri Arttı

Önde gelen stablecoin’lerden birisi olan USD Coin’in arkasındaki firma olarak bilinen Centre, yeni yayınladığı bir duyuruda bir Ethereum kullanıcısının cüzdanını dondurduklarını açıkladı. Bunu ilk defa yaptıklarını belirten Centre yetkilileri, kullanıcının cüzdanında 100.000 dolar değerinde USDC olduğunu belirtti.

Kripto para piyasaları artan stablecoin talebi ve çeşidi sonrasında bunun merkeziyetsizliğe zarar verip vermeyeceği konusunda ikilemde kalmıştı. Bazıları söz konusu yeni stablecoin’lerin çoğunda kolluk kuvvetleri için bunun gibi eylemler yapılabileceğine dikkat çekerken bir diğer kesim ise bunun asla gerçekleşmeyeceğini vurgulamaktaydı.

100.000 Dolarlık Cüzdan Adresi Donduruldu

Ancak Centre tarafından yapılan açıklamada kolluk kuvvetlerinin talebi doğrultusunda 100.000 dolar değerinde USDC’nin dondurulduğu belirtildi. Adresin sahibi artık fon yatıramıyor veya fonlarını hiçbir şekilde çekemiyor. Centre, bu kara listeye alma olayını doğrulasa da bunun sebeplerini henüz açıklamadı.

Bir Twitter kullanıcısı ise konu hakkında yaptığı açıklamada kara listeye alınan cüzdan adresinin sahibinin kendisinden 10.000 adet Loopring çaldığını iddia etti. Söz konusu kripto paranın yaklaşık değeri 750 Avro’ya tekabül ediyor ve bunun için 100.000 dolarlık cüzdan adresinin dondurulması ciddi anlamda tepki çekti.

Centre konsorsiyumu içerisinde Circle ve ünlü kripto para borsası Coinbase yer alıyor. Bu da borsanın direkt olarak kullanıcılarına ait hesapları dondurabilmesine imkan tanımakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment