Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’sundan Dikkat Çeken XRP ve Bitcoin Açıklaması

Ripple’ın CEO’dan sonra en yetkili yöneticilerinden birisi olan CTO David Schwartz, XRP ve lider kripto para birimi Bitcoin arasındaki “en önemli farkı” açıkladı. Schwartz, birçok Bitcoin eleştirmeninin değindiği çevre dostu olma konusuna değinerek BTC’nin sürdürülebilir bir dünya için uygun olmadığını belirtti.

Bitcoin Çevreye Zarar Veriyor

Proof-of-Work tabanlı Bitcoin protokolünün çevreye çok fazla zarar verdiğini ve elektrik tükettiğini belirten Schwartz, XRP’nin ise buna kıyasla 57.000 kat çok daha çevreci olduğunu vurguladı. Toplam piyasa değerine göre en büyük dördüncü kripto para biriminin Bitcoin’e kıyasla 57.000 daha sürdürülebilir olduğunun altını çizen Schwartz, iki kripto paranın enerji tüketimini de kıyasladı.

Schwartz’a göre her bir milyon Bitcoin işlemi için gerekli olan enerji karşılığında 4,51 milyon ampul 1 saat boyunca ışık verebilir. Buna karşın her bir milyon XRP işlemi için gerekli olan enerji karşılığında 79.000 ampul 1 saat boyunca ışık verebilir.

Birçok kripto para projesinin XRP gibi çevreci ve sürdürülebilir olmak için çabaladığını belirten Schwartz, bunun zor bir hedef olduğunu ifade etti. İtibari paraların bile çevre dostu olmadığının altını çizen tecrübeli isim, XRP’nin bu yönü ile daha fazla kullanım elde edeceğini ve Proof-of-Work protokolünü bu yüzden tercih etmediklerini ifade etti.

Buna karşın yatırımcıların büyük bir kısmı Proof-of-Work modeline sahip olmayan ve ağın ilk günlerinde Ripple ile yöneticilere rekor miktarda XRP verilmesini sağlayan Ripple ağ protokolünü eleştirmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment