Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bankadan Ripple Açıklaması: XRP Fiyatı Daha da Artacak Mı?

İspanya’nın çok uluslu bankacılık devlerinden birisi olan Banco Santander, dünya finans piyasasının en önemli bileşenlerinden birisi olarak biliniyor. Daha önce de Ripple ile çeşitli ortaklıklara imza atmış olan Banco Santander, yükseliş yaşayan XRP yatırımcılarına müjdeli bir haber verdi.

Banco Santander kullandığı One Pay FX uluslararası ödeme sistemini bundan sonra 19 ülkeye daha genişletmek istediğini belirtti. Dev banka buna ek olarak One Pay FX üzerindeki bazı ödemelerin gerçekleştirilmesi için Ripple tabanlı ödeme sistemlerini de kullanacağını vurguladı.

Banco Santander’den Ripple Müjdesi

Uluslararası ödemelerin “anlık” olarak gerçekleşmesi için böyle bir adım atacağını ifade eden Banco Santander, teknik olarak XRP kullanım ihtimalini arttırmış oldu. Ripple’ın sunduğu uluslararası ödeme sistemleri arasında ODL ürünü de yer alıyor ve bunun direkt olarak XRP tabanlı olduğu biliniyor.

ODL sistemi kullanıcıların kendi ülkelerinin veya kullanmak istedikleri itibari para birimini öncelikle XRP’ye dönüştürüyor. Sistem bunun devamında XRP’yi paranın gönderileceği asıl ülkenin itibari para birimine veya istenen para birimine dönüştürüp transferi gerçekleştirmiş oluyor. Bütün bu süreç saniyeler içerisinde gerçekleştiriliyor ve Banco Santander gibi dev kurumlar da bu devrimsel teknolojiyi kullanmaya başlayarak potansiyeline ne kadar yüksek olduğunu ortaya koydu.

Eğer Santander uluslararası ödemeler için XRP kullanmaya başlarsa, bunun kesinlikle rekor kıracağı söylenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment