Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yaşanan Düşüşü, Önemli Analist Yorumladı

Dün 9400 dolara kadar çıkan Bitcoin, akşam saatlerinde düşüş yaşadı ve 9200 doların altına geriledi. Yaşanan bu düşüş sonrasında bir süredir yükseliş gösteren altkoinlerin büyük bir kısmında da düşüş var.

Bu dönemden sonra analizlere göre önemli olan şey, Bitcoin fiyatının yapacağı günlük kapanış. Bu konu ile ilgili analist Josh Olszewicz bir yorum yaptı ve 9 bin doların altındaki günlük kapanışın sıkıntı yaratacağını söyledi.

Olszewicz, 9 bin doların altındaki kapanış sonrasında Bitcoin fiyatının 7100 dolara kadar inebileceğini de söyledi. Teknik manada ayıların hakimiyeti ele geçireceği seviyenin 9 bin dolar altı olacağını düşünen kripto para analisti, bu dönemde dikkatli bir şekilde işlem açılması çağrısı yapıyor.

Bitcoin fiyatı son 45-50 günlük süreçte çokça 9 bin doların altına indi. Ancak bu inişlerden hemen sonra da toparlanmasını bildi. Analistlerin bir kısmı 8700-8800 dolar arasındaki destek seviyesinin güçlü olduğuna vurgu yapıyor. Bitcoin’in genelde bu seviyelerden dönüyor olması da, bu tezi güçlendiren bir bulgu.

Global çaptaki piyasalarda olduğu gibi, kripto para sektöründe de bugün düşüşler hakim. Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash ve Cardano gibi altkoinlede de düşüşler var. Bitcoin dominasyon endeksi ise %63.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment