Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1000 Üniversite’den IBM İle Blockchain Çalışması

Blockchain sektöründe bir işe alım sorunu mevcut: çok fazla boş pozisyon ve çok az blockchain uzmanı var.

Hızla artan talebi karşılamaya yardım etmek için IBM; Baruch College, Fordham University, University of Arkansas, University at Buffalo ve University of British Columbia ile ortak oldu. Yapacakları şeyler arasında bir dizi fon ayarlamak ve blockchain müfredatını tasarlamak da var.

Ek olarak IBM, küresel teknoloji devinden 1000 üniversiteye çeşitli kaynaklar sağlayan IBM Akademik Girişimi’ne yeni blockchain kaynakları ekledi.

Kapsam açısından benzersiz olsa da, IBM’in bu yeni hareketi, dünya çapında yeni blockchain yeteneğini eğitmek için atılan bir dizi adımın en sonuncusu.

Marie Wieck, IBM Blockchain’in Genel Müdürü, programın beta sürümü hakkında, “Şimdiden fazlasıyla olumlu geri dönüşler aldık,” diye konuştu.

Uygulamalı Eğitim

Wieck aynı zamanda programın IBM’in teknolojisini nasıl kullanacağı hakkında bazı bilgiler verdi.

Başlangıç olarak, IBM Blockchain Platformu, üniversite müfredatının bir parçasını oluşturacak ve öğrenciler için erişilebilir hale getirilecek.

Ardından, projelere katılacak üniversiteler, altı ay süreyle, IBM Cloud’a erişebilecek ve IBM Blockchain’in bulut kum havuzunu kullanabilecek.

Bu tarz becerilerin, programların mezunları tarafından nasıl kullanılabileceği her geçen gün daha kolay görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment