Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Üst Düzey Rus Yetkiliden Kripto Paraya Destek

Üst düzey bir Rus yetkili devlet destekli kripto paraya destek verdiğini açıkladı.

RBC ile yapılan bir röportajda Rusya’nın Birincil Başbakan Yardımcısı Igor Shuvalov, güvenlik açısından gerekli önlemler alındığı takdirde bir “kripto-ruble”ye destek olacağını söyledi.

Verdiği açıklamanın çevirisine göre “Bu tema gelişecek” diyen Shuvalov “Ancak öyle bir yönde gelişmeli ki ulusal ekonomiyi tehlikeye atmamalı. Aksine güçlendirmeli” diyerek ekledi.

Blockchain teknolojiyle desteklenen bir para birimine desteğini açıklayan ilk Rus yetkili Shuvalov değil. Bundan önce Rusya Bankası’nın başkan yardımcısı Olga Skorobogatova ulusal bir kripto para çıkarmanın “an meselesi” olduğunu söylemişti. Skorobogatova, merkez bankası içinde dönen uzun tartışmalardan sonra sonunda bu işe girişmeye “hazır olduklarını” belirtmişti.

Rus hükümeti blockchain teknolojisini pek çok farklı alanda denemeye başladı. Bu alanlardan biri sağlık sektörü. Sağlık sektöründeki yetkililer, blockchain teknolojisini hasta bilgilerini aktarmak amacıyla nasıl kullanabileceklerini araştırıyorlar. Bu yazın başlarında da Vladimir Putin, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ile kısa bir görüşme gerçekleştirmişti.

RBC’ye verdiği röportaj sırasında Shuvalov hükümetin Bitcoin madencilik kaynaklarına da yatırım yapmayı düşündüğünü onayladı. Geçtiğimiz zamanlarda çıkan haberlere göre Vladimir Putin’in danışmanlarından biri Bitcoin madenciliğine başlamıştı.

Shuvalov verdiği röportajda son olarak:

“Bu konuyu hala daha tartışıyoruz ancak ortada henüz somut bir proje yok. Bu tarz merkezleri geliştirmek için gerekli yasaları ve yasal düzenlemeleri hazırlamamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment