Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Estonya Dünyanın İlk Devlet Destekli ICO’sunu Çıkartıyor

Estonya Cumhuriyeti dünyanın ilk devlet destekli ICO‘sunu çıkarmaya hazırlanıyor. Bunun yanı sıra kendi kripto parası olan Estcoin‘i tanıtacak.

Doğu Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden Estonya, FinTech yeniliklerini hoş karşılıyor ve geliştiriyor. Birkaç yıl önce, Estonya hükümeti e-vatandaşlık programını çıkardı. Bu programa göre, dünyadaki herhangi bir insan dijital kimlik oluşturabilir. Oluşturulan dijital kimlik Blockchain üzerinden idare edilir. Projenin amacı, Estonya Cumhuriyeti’nden gücünü alan yeni bir dijital ulus oluşturmaktır. Program e-vatandaşlara Estonya polisi tarafından doğrulanmış bir online kimlik sunar.  Hatta bu kimlik sayesinde vatandaşlar online olarak güvenilir bir şirket kurup yönetebilir.

Bugün, ICO’nun yeni önerisi hem ülkeye hem de hızla büyüyen e-vatandaşlara fayda sağlayacak potansiyele sahiptir. Estcoinler, Estonya hükümeti tarafından yönetilebilir ancak e-vatandaşlık programı yoluyla dünyadaki herkes tarafından erişilebilir.

E-vatandaşlık yönetim müdürü Kaspar Korjus‘a göre, Estonya gelişmiş dijital altyapısı ve e-vatandaşlık programıyla hızla büyüyen ICO’lar arasında açık bir avantaja sahiptir. Korjus:

“Başka hiçbir ülke, hem teknolojiyi hem de yasal çerçeveleri geliştirip ticarete açık kripto varlıkları küresel olarak tanıtıp güvenli bir şekilde yönetmeye bu kadar yaklaşmamıştır.” dedi

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin Estonya’nın Blockchain tabanlı gelişmelerine oldukça ilgi duyuyor. Estcoin önerileri üzerine:

“E-vatandaşlık ekosistemi içerisindeki bir ICO, vatandaşlar ve fon arasında güçlü bir teşvik oluşturucak. Ekonomik boyutun yanı sıra, e-vatandaşları bir araya getirecek ve birlikte yapacakları çok şey olduğunu hissettirecek.” dedi

Bugüne kadar, e-vatandaşlık programına 138 ülkeden 22.000’den fazla insan katılmıştır. Vatandaşlara sağlanan fırsatlar karşılığında Estonya’da muazzam bir katkı elde ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment