Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

104 Cüzdanda 2.8 Milyar Dolarlık USDT Var

Günümüzde kripto para sektörünün en tartışmalı koinlerinden biri olan Tether (USDT) yine tartışmalı bir konuyla gündeme gelmeyi başardı.

IntoTheBlock tarafından toplanan verilere göre günümüzde sirkülasyonda bulunan toplam USDT arzının yüzde 70’ini yalnızca 104 cüzdan kontrol ediyor. Bu da yalnızca USDT kullanıcılarını değil genel olarak kripto para takipçilerini endişelendiriyor.

Servet Dağılımı

IntoTheBlock tarafından paylaşılan verilere göre toplam USDT arzının çok ciddi bir kısmı yalnızca 104 farklı cüzdanda toplanmış durumda.

Bu durum yalnızca USDT için değil genel kripto para sektörü için büyük önem taşıyor. Çünkü USDT günümüzde Bitcoin’den, Ethereum’dan ve her türlü kripto paradan çok daha yüksek bir işlem hacmine sahip.

Kaynak: Coinmarketcap

USDT’de dikkat çeken şey sadece bu olmadı. IntoTheBlock tarafından aktarılan bilgilere göre geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde epey ilginç işlemler de yapıldı. USDT’de ön plana çıkan şeyleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  •  Sirkülasyondaki arzın yüde 70’ini 104 adres kontrol ediyor. Güncel verilere göre bu, söz konusu 104 adresin içerisinde toplamda 2.8 milyar dolarlık USDT bulunduğu anlamına geliyor. Bu da pek çok kişiyi endişelendiriyor.
  • USDT’de devasa işlemler görülüyor. Geçtiğimiz son yedi gün içerisinde USDT ile çok fazla sayıda büyük işlem yapıldı. Öyle ki bu zaman dilimi içerisinde yapılan ve değeri 100 bin dolardan fazla olan işlemlere baktığımızda ortaya toplamda 2.4 milyar dolarlık toplam işlem hacmi çıkıyor.
  • USDT çabuk elden çıkarılıyor. Günümüzde ortalama bir kripto para kullanıcısının elindeki USDT’yi 17.8 gün içerisinde elden çıkardığı düşünülüyor. Bu bilgi aslında pek şaşırtıcı değil çünkü USDT’nin zaten HODL için kullanılmadığı biliniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment