Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kendi Dijital Para Projesini Hızlandırdı

Çin Merkez Bankası bu yılın başında yaptığı açıklamalarla kendi dijital parasını geliştirmeye başladığı iddialarını doğrulamıştı.

Business Times tarafından aktarılan bilgilere göre Çin Merkez Bankası bu alandaki çalışmaları hızlandırma kararı aldı.

Çin Geliyor

Business Times tarafından yapılan habere göre Çin Merkez Bankası’nın üst düzey yetkililerinden birisi konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Bu yetkilinin açıklamalarına göre Çin Merkez Bankası, kendi dijital parasını geliştirmek için kolları sıvadı ve bu alandaki çalışmaların hızlandırılmasına karar verdi. Bu yetkilinin açıklamalarına göre Çin Merkez Bankası’nın dijital parası özellikle WeChat ve Ailpay gibi platformlarda kullanılabilecek.

Çin ve ABD günümüzde dahi ticaret anlaşmaları, 5G teknolojisi, mobil ağ gibi konularda anlaşamazken bu dijital para projesinin iki ülke arasındaki nasıl etkileyeceği bilinmiyor.

FED Başkanı Jerome Powell bu yılın başlarında devlet destekli dijital para projeleri hakkında konuşmuş ve FED olarak “bu konuyu yakından incelediklerini” belirtmişti. Ancak ABD’nin Çin’in kendi dijital parasını çıkarması halinde tam olarak ne gibi bir hamle atacağı muallak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment