Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wilshire Phoenix Bitcoin ETF’sini Yeniledi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin ETF‘sinin yenilenen versiyonu ile ilgili insanların görüşlerini ve yorumlarını almaya yeniden başladı. Başvurusunu yenileyen firmanın ise Wilshire Phoenix Fund olduğu açıklandı.

15 Ekim tarihinde yapılan açıklamada Wilshire Phoenix ve NYSE Arca’nın Bitcoin ETF başvurularını yeni şartlar altında güncellediği vurgulandı. Wilshire yeni başvurusunda Coinbase’in depolama kolu Coinbase Custody’nin direkt olarak ETF’de yer alacağını açıkladı. Wilshire’ın dikkat çektiği bir diğer nokta ise altının ETF’sine onay verilmesi oldu.

Altının da Bitcoin gibi farklı piyasalarda işlem gördüğünü belirten Wilshire yetkilileri, Bitcoin’in aslından bundan çok farklı olmadığını vurguladı. ABD’nin finansal regülatörü geçtiğimiz tarihlerde en çok güvenilen Bitcoin ETF başvurusu VanEck’i reddetmiş ve devamında Bitwise için de kötü haberi vermişti.

Bitmain CEO’su Jihan Wu ise yeni yaptığı açıklamasında piyasanın artık Bitcoin ETF’sine ihtiyaç duymadığını ve ETF onayı olmadan da durumun oldukça iyi olduğunu belirtti. Piyasanın ilgisi yavaş yavaş ETF’den uzaklaşmakta ve olası bir sürpriz listelenme beklenen fiyat yükselişini getiremeyebilir.

Yine de ETF’nin Bitcoin’e sağlayacağı değerin çok yüksek olduğu tahmin edilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment