Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nick Szabo: Ethereum İyice ”Merkezi Bir Tarikat” Halini Alıyor!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum, ünlü Bitcoin geliştiricisi ve öncüsü Nick Szabo’nun görüşüne göre iyice merkezi bir hal almaya başladı. Szabo, Ethereum’un demokratik bir platform olarak piyasaya çıkmasına rağmen hard fork’lar ve bir dizi güncelleme sonrasında geliştiricileri ciddi anlamda güç sahibi hale getirdiğini vurguladı.

Ethereum’da Hard Fork Tartışması

Ethereum bir kere daha güncelleme haberi ile gündeme geldi ve geliştiriciler proof-of-stake odaklı ETH 2.0 için hazırlanmaya başladı. Hard fork’lar genel olarak ağ madencilerinin desteğini erkenden alması ile bilinse de, bu seferki güncelleme kesinlikle madenciler, ağ düğümü sahipleri ve geliştiriciler arasında tartışmalara yol açtı.

Tartışmalara yol açan ilk konu Ropsten test ağının ikiye ayrılması ve madencilerin hala eski blokları kazabilmesini sağlama önerisi oldu.

Szabo Ethereum’un bir tarafta değiştirilemezlik ve sansür direncine sahip olduğunu iddia etmesine rağmen, diğer tarafta merkezi bir tarikat haline gelmekte olduğunu vurguladı ve projeyi eleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment