Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası’ndan Libra Savunması!

Libra kesinlikle son dönemin en çok konuşulan kripto para projelerinden birisi oldu ve tartışmalar hala tam hız sürmekte. Geçtiğimiz günlerde projenin PayPal, Visa, Mastercard ve eBay gibi önemli üyelerinin ayrılması tartışmaları daha da arttırdı ancak Facebook, Libra‘ya katılmak isteyen firmanın çok olduğunu vurgulayarak durumun kontrol altında olduğunu ima etti.

Libra İyi Bir Gelişme

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney de 15 Ekim tarihinde verdiği bir röportajda Facebook’un yeni bir para birimi üretme girişimini savundu. Geleneksel finans ve ödeme sisteminin çok fazla eksik yönü olduğunu ifade eden Carney, Facebook gibi özel firmaların bu girişimlerini arttırması gerektiğini ve bunun geleneksel sektöre ”eksik yanlarını” göstereceğini dile getirdi.

”Günümüzdeki ödeme sektörü bu çağa uygun ve yeterli değil. Bu ödemelerin anlık olması gerekiyor. Bunların gerçek anlamda masrafsız ve yüzde 100 sıkıntısız yürümesi lazım.”

Ödeme firmalarının artması gerektiğine dikkat çeken Carney, yine de bu firmaların regülasyonlara tabi olacağını ve özellikle kara para aklamaya karşı standartlara uymaları gerektiğini de belirtti. Libra’nın en çok eleştirildiği noktalardan birisi de söz konusu dijital paranın bu standartlara uyup uyamayacağı olmuştu.

Libra’nın gerçekten piyasaya çıkıp çıkamayacağı ise merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment