Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11.3 Trilyon Dolar Varlık Yöneten Fidelity, Ethereum İçin Saklama ve Alım-Satım Hizmeti Sunacağını Açıkladı

Yönetimi altında yaklaşık 11.3 trilyon dolar varlık bulunduran Fidelity Investmens, Ethereum için saklama ve ticaret hizmeti sunacağını ve kripto ile ilgilenen personel sayısını iki katına çıkaracağını açıkladı.

Wall Street Journal’ın 31 Mayıs tarihinde yaptığı habere göre Fidelity, Ethereum için saklama ve alım-satım hizmeti sunacağını söyledi. Ayrıca bu hizmetin 7/24 devam edeceğini belirten şirket, platform büyüdükçe kurumsal düzeyde güvenlik sunmayı amaçladıklarını açıkladı.

Şu anda yaklaşık 200 çalışanı bulunan Fidelity’nin yan kuruluşu Fidelity Digital Asset, dijital altyapıyı oluşturmak için blockchain konusunda uzman mühendis ve geliştirici kadrosuna 110 personel, müşteri hizmetleri için ise 100 yeni personel alımı yapacağını duyurdu.

Fidelity Digital Assets Başanı Tom Jessop konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Dijital varlıklara olan talep artmaya devam ettikçe ve piyasa büyüdükçe, işe alımlarımızı artırmayı devam edeceğiz.

dedi.

Fidelity 26 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada, emeklilik için kripto para biriktirmeyi sağlayan altyapısını duyurmuştu. Bu açıklamayla birlikte müşteriler 401k emeklilik planlarına bitcoin ile yatırım yapabilecekler. Bu hizmetin bu yılın ortalarında başlaması planlanıyor.

Fidelity Investments’ın yönettiği varlıkın 4.5 milyar dolarlık kısmını dijital varlıklar olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!