Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Basel Komitesi, Bankacılığa Kripto Para Standardı Getirmeye Hazırlanıyor

Bankaların kripto paralar ile işlem yaparken ne gibi standartlara uyması gerektiği, bu yılın sonuna kadar belirlenmiş olacak.

Basel Bankacılık Denetim Komitesi, faaliyetlerinde kripto paralara da yer veren bankaların nasıl hareket etmesi gerektiği ile ilgili harici paydaşların da katıldığı bir değerlendirme süreci geçirdi.

Bugün yapılan açıklamaya göre bu süreç boyu elde edilen sonuçlar, önümüzdeki ay yayımlanacak yeni bir rapor ile paylaşılacak.

Uluslararası Ödemeler Bankası’na (BIS) bağlı olan Basel Bankacılık Denetim Komitesi, global çapta faaliyet gösterir ve bankacılık sektöründeki ihtiyati düzenlemelerle ilgili standartlar oluşturur.

Merkezi Basel’de bulunan komite, özellikle 2008’dekine benzer finansal krizlerin önüne geçebilmek için bankalarda aranan sermaye şartlarını katılaştırmıştı.

Basel Komitesi’nin bugünkü açıklamasına göre gelecek ay yayımlanacak rapora ek olarak, bankalar ve kripto paralar arasındaki ilişkiyi kapsayan ihtiyati düzenlemelerin bu yılın sonunda tamamlanmış olması planlanıyor.

Komite, açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kripto varlıkların risklerini hafifletebilecek, global çaplı bir ihtiyati çerçeve oluşturmanın önemi, yakın zamanda yaşanan gelişmelerle birlikte ortaya konmuştur.”

Komite’nin bahsini geçirdiği “gelişmeler”, Terra ekosisteminde yaşanan TerraUSD (UST) krizini akıllara getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!