Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Girişimlerine Yapılan Yatırımlar Yarı Yarıya Düşebilir -Morgan Stanley

Morgan Stanley tarafından hazırlanan bir raporda, kripto para sektöründeki girişimlere yapılan yatırımların azalacağı öngörülüyor.

Morgan Stanley’nin bugün yayımladığı rapora göre piyasa yakın zamanda düşüş göstermiş olsa da kripto para girişimlerine geçen yıl boyunca rekor miktarda yatırım yapıldı. Raporda bu sayının 30 milyar dolar düzeyinde olduğu belirtiliyor.

Yatırım hareketliliğin özellikle Aralık 2021’de yoğunlaştığı belirtilirken, gelecek dönemlerde geçen yılki kadar fazla yatırım yapılmayabileceği düşünülüyor.

Morgan Stanley ekibine göre kripto para sektöründe diğer sektördekilere benzer bir trend görülürse, girişimlere yapılan toplam yatırım miktarı bu yılın sonuna kadar %50’ye varan oranda düşüş gösterebilir.

Geçen yıl kripto para/blockchain start-uplarının ve yine bu alandaki küçük ölçekli işletmelerin toplamda bin 800’den fazla yatırım anlaşmasına imza attığı tahmin ediliyor.

Morgan Stanley ekibine göre geçen yıl kırılan rekorda hem dolar likiditesinin hem de kripto para fiyatlarının artmış olmasının payı var.

Bu şirketlere yatırım yapan kişi ve kurumlar, 2020’nin başında özellikle altyapı teknolojileri üstünde çalışan projelere odaklanıyordu. Bu odak 2020’nin sonundan 2021’in ortasına kadar merkeziyetsiz finans aplikasyonlarına, 2021’nin sonundan itibaren ise non-fungible token ve gaming projelerine kaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!