Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“13 Bin Dolarlık Haftalık Kapanış Bitcoin Fiyatını Rekora Taşıyabilir”

Bitcoin 2 yıldan uzun süredir en yüksek haftalık kapanış performansını sergiledi. Bir analist önümüzdeki aylarda bu kapanışın Bitcoin’i daha da yukarı çıkaracağını öne sürüyor.

Bitcoin yükseliş trendinde bir haftadan sonra geçtiğimiz hafta güçlü bir kapanış gerçekleştirdi. BTC, Ocak 2018’den beri en yüksek haftalık kapanışını sergiledi ve 13 bin doların üzerinde kalmayı başardı. Bitcoin fiyatı şu an 13 bin 100 doların hemen altında konumlanıyor.

Twitter’da Benjamin Bluntz ismi ile bilinen ve 65 binin üzerinde takipçiye sahip kripto para analisti, Bitcoin’in bu performansının önümüzdeki günlerde lider koinin fiyatını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

Daha önce olumsuz tahmini tutmuştu, şimdi yükseliş öngörüyor

Benjamin Bluntz, Bitcoin’in 13 bin dolar üzerinde kapanması ile senaryonun boğalar lehine döndüğünü öne sürdü. Bluntz, BTC için bir grafik paylaşarak direncin üzerinde güçlü bir kapanışın uzun vadede rekor seviyelere hareketi tetikleyebileceğini savundu.

Benjamin Bluntz, 2018’de de yılın ortasına doğru Bitcoin fiyatının 3 bin 200 dolar altına düşeceğini de doğru tahmin etmişti. Bluntz tahminini dile getirdikten yaklaşık 6 ay sonra BTC 3 bin 150 dolara kadar düştü.

Bitcoin-haftalik-kapanis
Benjamin Bluntz tarafından paylaşılan grafik. Kaynak

Kurumsal oyuncular iştahlanıyor

Geçtiğimiz hafta PayPal’ın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini destekleyeceği açıklandı. PayPal dijital ödemelerin yanı sıra madeni paranın alım satımı da desteklenecek. JP Morgan analistlerinin bu konu ile ilgili hazırladığı detaylı rapora göre yapılan hamle diğer kurumsal şirketleri kripto para alanına girmek için yüreklendirebilir.

Analist Nick Chong’un aktardığı üzere Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz da bu hareketin çok önemli olduğunu belirtti. Novogratz PayPal hamlesinin temelde geleneksel finans kurumlarının kripto para altyapısına yatırım yapmaya evirilebileceğinin bir işareti olarak görülebileceğinden bahsetti. Bu gelişmeler ışığında daha fazla büyük şirket ve kurumsal oyuncu Bitcoin yatırımı yapmaya başlıyor. Benjamin Bluntz’ın tahminini destekler nitelikte bir gelişme olarak daha fazla büyük yatırımcının alana girmesi ile Bitcoin boğa koşusuna devam edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!