Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toyota da Kendi Dijital Para Birimini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

Dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden birisi olan Toyota Motor Corporation’ın iştiraki olan Toyota Systems, Japonya merkezli kripto para borsası DeCurret ile ortaklaşa bir şekilde bir dijital para geliştirip bunu test etmeyi planlıyor.

Toyota Systems tarafından yayınlanan basın açıklamasında, Toyota Systems ilk etapta 2.500 çalışanını bu projeye dahil edeceği belirtildi. Toyota çalışanların yan hakları için dijital para ödemelerinin de yapılacağı bir platform oluşturulmasını hedefliyor. Üretilecek olan dijital para birimi bir katalogda yer alan çalışanlara özel ürünlerin ödemesini yapabilmeleri veya ekstra puan kazanmaları için kullanılabilecek.

Toyota Çalışanlarına Özel Dijital Para Tasarlıyor

Blockchain tabanlı bir dijital paranın verimliliğini test edecek olan pilot proje aslında Toyota’nın kripto para sektörü ile ilgili ilk girişimi değil. Otomotiv devi daha önce de Mart ayında blockchain teknolojisinin ve kripto paraların potansiyel uygulamalarını test etmek için Toyota Blockchain Lab isimli platformunu hayata geçirmişti.

Aslında daha önce Japonya’nın en büyük holdinglerinden SBI Holdings de kurum içi ödemeler için dijital para kullanmaya başlamıştı. SBI Holdings kendi çalışanlarının birtakım ödemelerini XRP ile yapmaya başladı. Toyota’nın kendi dijital para biriminin ise kurum içi ödemeler için kullanılmayacak. Dijital para bunun yerine sadece çalışanlara özel çeşitli ürünlerin alımı için kullanılacak. Bu da Toyota’nın dijital parasının biraz daha farklı bir proje olduğunu gösteriyor.

Son dönemde kurumsal yatırımcıların ve dev şirketlerin Bitcoin ile diğer kripto para birimlerine yatırım yapması, Toyota’nın bu hamlesinde etkili olmuş olabilir. Ancak en büyük etmen büyük ihtimalle  çok daha farklı. Çin ve diğer ülkelerin kendi merkez bankası dijital para birimlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor olmaları, ana etmen olabilir. Bu da özel kurumların dijital para birimlerini piyasaya sürmesini hızlandırıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!