Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1,2 Milyar Dolarlık Dev Bitcoin Transferleri Korku Yarattı: Sebep Ne?

Bitcoin Eylül ayında dibi gördükten sonra ekim ayında tekrar kendine geldi. BTC  13.200 dolar seviyesine kadar çıkarak yılın rekorunu kırdı. Böyle bir zamanda ve piyasa tamamen yükselişe odaklanmışken yaklaşık 1,2 milyar dolarlık Bitcoin transferleri yapılması ise piyasada büyük bir belirsizliğe sebep oldu. Peki Xapo cüzdanından bilinmeyen cüzdana yapılan bu transferlerin arkasında kim veya kimler var?

Yüklü kripto para transfer işlemlerini takip eden Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre, kripto para cüzdan uygulaması Xapo’nun cüzdanlarından bilinmeyen bir cüzdana iki ayrı transfer gerçekleştirildi. İlk transferde 45.671 BTC yani anlık kura göre 602 milyon dolarlık transfer yapılırken, ikinci işlemde 43.185 BTC yani anlık kura göre 570 milyon dolar aktarıldı.

Toplamda 1 milyar 172 milyon dolara tekabül eden Bitcoin transferleri ile ilgili Twitter üzerinde de büyük bir panik ve belirsizlik baş gösterdi. İlk işlem bildirisinin altına yapılan yorumlarda çoğunlukla balinaların dump yani yüklü satış yaptığı ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak bunun tam tersi yani oldukça olumlu bir gelişme ilgili transferlerin arkasında yatan sebep olabilir.

Bitcoin Transferleri PayPal İle Mi İlişkili?

Xapo, direkt olarak kurumsal yatırımcılara hizmet veren “dünyanın en güvenli soğuk depolama cüzdanı” olarak biliniyor. Geçtiğimiz hafta kripto para alım satım ve depolama hizmeti vereceğini belirten PayPal ise bu işlemlerin arkasındaki kurum olabilir. PayPal, depolama için Xapo veya Paxful Standard gibi kripto para firmalarını satın alabileceği söylentisi ile anılmıştı. Bir diğer önemli söylenti de PayPal’In BitGo‘yu satın alabileceğine yönelik oldu. Yani şu an PayPal’ın bir kripto para depolama veya ödeme şirketini satın alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Xapo’nun CEO’su olan Wences Casares ise aynı zamanda PayPal yöneticilerinden birisi konumunda. Bu da 1,2 milyar dolarlık Bitcoin transferlerinin direkt olarak PayPal ile alakalı olabileceğini gösteriyor.

paypal bitcoin transferleri

Ancak PayPal ile ilgili konu da şu an için sadece bir iddia konumunda. Yapılan transfer bir OTC yani tezgah üstü alım satım işleminden de ibaret olabilir. Kullanıcıların bununla ilgili dump korkuları ise pek destekli olmayabilir. Genellikle cüzdanlardan borsalara gönderilen yüklü transferler satış için yapılmakta olup, bilinmeyen cüzdanlara gönderilen fonlar tam tersi uzun vadeli yatırım için kullanılmakta.

Yine de 1,2 milyar dolarlık Bitcoin transferlerinin sebebi bir süre daha gizemini koruyacak gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!