Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fenerbahçe Kripto Para Çıkarıyor: İşte Sızan Önemli Detaylar

Türkiye’nin önemli kulüplerinden olan Fenerbahçe kripto para sektörüne giren en güncel ekip olabilir. Daha önce Chiliz ortaklığı ile Galatasaray ve Trabzonspor’un taraftar tokenları piyasaya sürülmüştü. Ali Koç tarafından 14 Ekim tarihinde yapılan açıklamada aslında kripto para müjdesi paylaşılmıştı. Fenerbahçe tarafından Mohikan taraftar uygulaması ile ilgili yayınlanan açıklamada, Fenerbahçe Coin’e ait izler tespit edildi. 

Fenerbahçe Kripto Para Sektörüne Yönelik İlk Adımı Attı

Aslında taraftarlar Fenerbahçe’nin kripto para müjdesini bugün atılan bir tweet ile beklemeye başlamıştı. Fenerbahçe SK resmi hesabından yapılan açıklamada “19.07” ifadesi kullanılmış ve büyük bir haberin paylaşılacağı belli edilmişti.  Saatler 19.07’yi gösterdiğinde Mohikan isimli resmi taraftar uygulaması ile ilgili detaylar paylaşıldı. Uygulamaya bakıldığında Fenerbahçe’nin kripto para biriminin de burada kendine yer edindiği görülüyor. Şu an için söz konusu Fenerbahçe Coin hakkındaki detaylar tam olarak açıklanmasa da bunun kısa bir sürede gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Google Play üzerindeki uygulama detaylarına bakıldığında, FBC isimli bir varlığa yer verildiği görülüyor. FBC gönderme veya bununla ödeme yapma, FBC yükleme gibi seçeneklerin olması da bunun Fenerbahçe Coin’in bir kısaltması olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

fenerbahce-mohikan-arayuz-kripto-para

Uygulamayı indiren kullanıcılardan kayıt için T.C. kimlik numarası istenmesi de bunun ödemeler için de kullanılabilecek ve kripto para destekleyen bir uygulama olabileceği iddiasını güçlendiriyor. Fenerbahçe’nin sosyal medyadaki topluluğunun tanınan isimlerinden bay Bogi (@baybogi), Mohikan uygulamasının amacını ve FBC adlı kripto paranın kullanımına değindi. Yapılan açıklamada FBC’nin Fenerium mağazalarında QR kod sistemi ile alışveriş yapmak için kullanılabileceği belirtildi.

Yukarıdaki görselde FBC’nin sağında yer alan KNRY puanlarının ise uygulama içerisinde etkileşim karşılığında kazanılan bir tür kart puanı olduğu belirtiliyor. KNRY ile taraftarların özel ayrıcalıklardan ve fırsatlardan yararlanabileceği iddia edilmekte.

Şu an için Ali Koç tarafından yapılan kripto para açıklamasından sonra neredeyse ek hiçbir resmi açıklama yapılmadı. Ancak bütün bu bilgiler kesinlikle bir kripto paraya işaret etmekte.

Türkiye’deki Taraftar Tokenı Furyası Artarak Devam Ediyor

Fenerbahçe kripto para duyurusu yapmadan önce Türkiye’de tanıtılan en güncel taraftar tokenı TRA, satış gününde kısa sürede 500.000 dolarlık hacim elde etmişti. Buna ek olarak Türkiye’deki ilk taraftar tokenı olan GAL kullanan taraftarlar kulübün sahaya çıkış marşını bile seçerek bunun aslında ne kadar efektif olabileceğini gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!