Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

13 Mart Kripto Para Piyasası Genel Görünümü: Bitcoin ve Alt Koinler Yükselişi Sürdürüyor

Kripto para piyasası Mart ayının ikinci haftası itibariyle nispeten yeşil bir görüntü çizse de, elde edilen yükseliş oldukça düşük gözükmekte. Lider kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz hafta yaşadığı ani düşüş sonrası tekrardan 3.900 dolar üzerine çıkmayı başardı.

Ethereum ise Mart ayına girilmesinden bu yana hala yatay devam etmekte ve 140 doların altına düşmesinden beri hala ciddi bir yükseliş elde edemedi ve 140 doların üstüne çıkamadı. Geçtiğimiz günlerde 100 milyon dolarlık bir fonlama başlattığını açıklayan Ripple, kendi kripto para birimi XRP‘yi etkileme konusunda pek başarılı olamadı.

XRP basın saatine göre %0.22’lik bir yükselişe sahip ve 0.30 doların üzerinde tutunmayı başarıyor. Toplam piyasa hacmine göre dünyanın en büyük dördüncü kripto para birimi Litecoin ise %3.64 yükseliş ile top 10 kripto para birimi arasında en büyük yükseliş yaşayan üçüncü kripto para oldu.

Mart ayı içerisinde logo değişikliğine gideceğini açıklayan Stellar Lumens basın saatine göre %4.35 yükselişe sahip ve logo değişiklik haberi nispeten işe yaramış gibi duruyor. Son ayların en çok yükselen kripto para birimlerinden birisi olan Binance Coin ise %5.25’lik bir ivme ile Bitcoin Cash‘i zorlamaya devam ediyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance tarafından üretilen Binance Coin, Şubat ayından bu yana neredeyse iki kat bir artış yaşadı ve etkisi hala geçmiş sayılmaz. Binance Coin’in yükselişini tetikleyen en büyük etmen ise Binance’nin ICO platformu Binance Launchpad olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment